Inici » Notícies » General

Retallades en transport i professors marquen l’inici del curs en secundària

15 de setembre de 2012 No hi ha comentaris
IES Josep Iborra

IES Josep Iborra

Més de 3.000 estudiants d’ESO i Batxillerat tornen aquest matí (ahir) a les aules per a iniciar un nou curs als instituts de Teulada, Benissa, Calp i Xàbia. Un inici del curs que es presenta complicat després de les retallades en les plantilles dels professors i en el transport escolar, la massificació a les aules i el malestar dels docents entre altres coses, l’augment de les hores lectives que els obliga, en alguns casos a impartir matèries que no són de la seua especialitat.

Els alumnes de l’IES Josep Iborra de Benissa, es trobaran amb un centre que ha retallat en 12 docents la plantilla de professors, i que s’ha vist obligat a reduir el nombre de grups, la qual cosa implica aules més massificades. Segons explica Gonzalo Álvarez, secretari del centre, les retallades han derivat en classes amb, com a mínim, 30 alumnes, encara que en el cas dels grups de 3r d’ESO la xifra s’elevarà fins a 35.

A Benissa les retallades també afectaran el transport escolar, ja que l’autobús realitzarà un únic viatge, en lloc de dos com el curs passat. Això afecta sobretot els alumnes de 1r i 2n d’ESO que en finalitzar la jornada lectiva abans que la resta d’estudiants hauran d’esperar al pati de l’institut una hora.

La nota positiva, és que malgrat les retallades encara es mantindran els programes de qualificació professional inicial (PQPI) o els de cicle de grau mitjà de comerç.

A Teulada, són uns 620 els estudiants d’Educació Secundària els que començaran hui el nou curs escolar 2012-13 en l’institut de la localitat i d’aquesta totalitat, és significatiu, que un 45% són estrangers.

A Xàbia, segons va explicar ahir, la regidora d’Educació i batllessa en funcions, Amparo Bolufer, els problemes de l’inici del curs en secundària també radiquen en que hi ha menys professors, la falta de transport escolar, aules massificades i alguna promeses incomplides com la de la retirada de les aules prefabricades de l’IES Núm. 1.

A l’institut Antoni Llidó hi ha un total de 480 estudiants i menys matrícules que al curs anterior (s’ha passat de 120 a 90) “pot ser que pel problema del transport”. Respecte als professors està cobert amb 10 docents, encara que en dos anys hi ha 14 professors menys. I hi ha massificació en 3r d’ESO i en Primer de Batxiller. En el Núm. 1, els matriculats són uns 400 alumnes encara que, segons la regidora, hi ha problemes en el Batxillerat d’Humanístiques, ja que hi ha 34 matriculats i 18 pendents. A més, tampoc s’han retirat les quatre aules prefabricades.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/