Inici » Notícies » General

Reiniciem Benissa aconsegueix que s’aprove la primera moció de reconeixement a la diversitat sexual de la història de Benissa

11 de setembre de 2015 No hi ha comentaris
Membres de Reiniciem Benissa amb la bandera de l'arc de Sant Martí

Membres de Reiniciem Benissa amb la bandera de l’arc de Sant Martí

Durant el ple ordinari del dia dimecres 9 de setembre, la plataforma ciutadana Reiniciem Benissa, que compta amb tres regidors a l’Ajuntament, va presentar un punt del dia històric: l’aprovació d’una moció a favor de la diversitat sexual i el reconeixement als col·lectius de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seua orientació i/o identitat sexual.

La moció, posterior a un debat, va estar aprovada per unanimitat. La proposta de Reiniciem Benissa incorpora els següents acords que l’Ajuntament haurà de complir com a propis:

Primer: Declarar el poble de Benissa respectuós amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals, i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seua orientació i/o identitat sexual.

Segon: Sumar-nos a la celebració del dia de l’Orgull LGTBI i establir la setmana del 29 de juny al 5 de juliol com a la setmana de celebració i reivindicació de l’Orgull LGTBI a Benissa.

Tercer: Fer onejar la bandera de l’arc de sant Martí a l’Ajuntament i en altres edificis municipals els dies 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia; el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI; 18 d’octubre, Dia de la Despatologizació Trans; així com posar el llaç vermell el dia 1 de desembre en commemoració del Dia Internacional de la Lluita contra la Sida.

Quart: Ubicar en un espai visible de la pàgina web de l’ajuntament un espai on incloure recursos (comarcals, provincials i estatals) dirigits a la ciutadania de Benissa i, en especial, als i les joves que puguen patir el reconeixement de la seua identitat sexual.

Quint: Promoure el reconeixement i l’acceptació de la diferència sexual i d’identitat de gènere com un dret irrenunciable per aconseguir la igualtat en tots els centres educatius de Benissa, així com en tots els espais municipals mitjançant una campanya de denúncia de l’homofòbia, lesbofòbia, bifòbia i transfòbia.

Sisé: Instar a totes les institucions públiques i jurídiques per actuar davant les agressions per raó d’opció sexual i/o identitat de gènere.

Seté: Promoure la despatologització de les identitats transsexuals i intersexuals, sense que els drets sexuals i sanitaris d’aquestes persones es vegen perjudicats.

Vuité: Defensar una educació pública, laica, de qualitat, així com requerir al Govern autonòmic, basant-se en les seues competències en matèria d’educació, la introducció de la perspectiva de diversitat sexual al currículum acadèmic.

Reiniciem Benissa vol mostrar la seua satisfacció per aquest acord, així com agrair la bona recepció per part de la resta de forces polítiques i manifestar que des de la plataforma continuarem treballant en propostes que lluiten per la igualtat en allò divers.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/