Inici » Notícies » General

Protesta contra la política educativa del Consell

19 de novembre de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 19 de novembre de 2008:

Professors i alumnes de l’IES Josep Iborra del poble de Benissa es concentraran hui dimecres davant les portes de l’institut en senyal de protesta per la decisió de la Conselleria que obliga a impartir l’assignatura Educació per a la Ciutadania en Anglés.

Amb lemes com “Perquè ens preocupa l’educació, sí al trilingüisme no al boicot a la Ciutadania” estudiants i docents es manifestaran davant les portes del centre sumant-se amb aquesta protesta als centenars de reivindicacions que des de l’inici del curs acadèmic es repeteixen a tot el País Valencià.

Segons va explicar la responsable del departament d’Anglés al centre educatiu benisser, Mari Pepa Ivars, consideren que els alumnes d’ESO “no tenen la competència comunicativa suficient en Anglés per a assumir els continguts d’aquesta assignatura”, i encara que com a professora d’Anglés, afegeix, està a favor del trilingüïsme “aquesta no crec que siga la fórmula per a aconseguir-ho”.

Durant aquest curs l’institut del poble de Benissa no patirà els problemes que sí que pateixen altres instituts valencians en comptar amb una professora de filosofia amb suficients coneixements d’Anglés com per a impartir la conflictiva assignatura en aquesta llengua.

Una cosa que no sol ser habitual en les plantilles de docents d’altres centres educatius on es veuen obligats a comptar amb dos professors, el de filosofia o història i el d’Anglés, en la classe per a impartir Educació per a la Ciutadania.

Així i tot aquest centre d’educació secundària de Benissa no vol quedar-se callat, ja que aquesta sort pot no repetir-se en pròxims cursos i sofrir el mateix problema que pateixen altres centres davant la falta d’operativitat d’aquest sistema imposat pels responsables de la Conselleria d’Educació.

Una situació que afecta doncs, tant a professors com a alumnes.

Per això demà, a partir de les 10.30, estudiants i docents es concentraran davant les portes de l’IES amb pancartes i llegiran un manifest.

Cal ressenyar que fa una setmana professors i alumnes de tota la comarca es van concentrar a la plaça de la Constitució per a exigir la dimissió del conseller, Alejandro Font de Mora.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/