Inici » Notícies » General

Més de 100 persones exigeixen que augmente la presència policial

30 de novembre de 2004 No hi ha comentaris

Més de 100 persones es van donar cita ahir en la plaça Rei Jaume I en protesta per la inseguretat ciutadana. Els veïns van exigir en la manifestació, que va transcórrer per diferents carrers del municipi fins a arribar a les portes de l’ajuntament, més presència policial en els carrers davant la proliferació de robatoris i intents d’agressió a plena llum del dia.

Els veïns de Benissa estudiaran fins i tot crear una associació de víctimes i familiars per a lluitar units contra l’augment de la delinqüència i per a demanar que hi haja major vigilància per part dels efectius de la Policia Local i de la Guàrdia Civil.

Aquests benissencs se senten intranquils i molts dels que ahir es van manifestar asseguren que tenen por d’eixir al carrer. Especialment tràgic va ser el testimoniatge d’una dona que va acudir a la protesta després que la seua germana fora violada el juliol de 2003. “Un home de nacionalitat marroquina la va seguir durant diverses setmanes fins que un dia la va perseguir fins el seu lloc de treball, la va arrossegar a un ras i la va violar”.

Aquesta veïna assegura que es va iniciar una investigació policial i “en l’hospital on li van realitzar les proves pertinents a la meua germana i en la caserna de la Guàrdia Civil ens van tractar molt bé però mai van trobar el culpable perquè existeix un gran descontrol de la gent immigrant que està ací sense papers”. No obstant, la germana de la víctima afirma que “ningú m’ha ajudat ni m’ha donat suport des d’aquell dia i la meua familia està destrossada”. “Demane més seguretat als carrers i que es vaja amb la llei per davant”.

En aquest sentit, l’edil socialista, Pepa Grimalt, present en la protesta, va advertir que “els últims successos esdevinguts a Benissa poden acabar en un sentiment xenòfob i això cal evitar-ho coste el que coste”. Així, Grimalt va recordar que “Benissa sempre ha estat un poble acollidor i tranquil, on hem conviscut sense problemes” pel que va instar que “es reforce si cal la seguretat perquè els ciutadans puguen viure tranquils”. La socialista va apuntar que tots els grups polítics es reuniran en breu amb el batlle per trobar una solució a la inseguretat ciutadana a Benissa.

“No existeix inseguretat”

Per la seua banda, el cap de la Policia Local, Domingo Anarte, es va apropar fins la manifestació “per curiositat”, va assegurar ahir. Va assegurar que “no existeix violència als carrers de Benissa i així m’ho confirma la Guàrdia Civil”.

Segons el responsable de la policia local la situació d’inseguretat no arriba a nivells alarmants i a més, les estadístiques tampoc revelen un augment de robatoris i agressions en els últims mesos, segons Anarte.

En aquest sentit, una de les veïnes va assegurar que són molts els casos de violència que no es denuncien “per por de represàlies o rebuig social”. Així, el cap de la policia va advertir que “llavors no treballem sobre la realitat”. “Si existeixen més robatoris o més delictes que es denuncien perquè les forces de seguretat puguen actuar amb garanties”. “Hem de meditar-hi cada dia i millorar el nostre treball tant com siga possible”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/