Inici » Notícies » General

L’Ajuntament de Benissa renovarà la piscina del Collao

7 de juliol de 2022 No hi ha comentaris
Infografia de l'actuació a la piscina del Collao

Infografia de l’actuació a la piscina del Collao

Més de 30 anys després que la piscina del Collao s’inaugurara per primera vegada, el govern municipal de Benissa ha decidit donar-li un gran llavat de cara. Al voltant de 230.000 € d’inversió que aniran destinats principalment a millorar de manera integral tota la instal·lació.

Entre les actuacions previstes en el projecte d’obra es troba la construcció d’una rampa d’accés per a persones amb mobilitat reduïda que anirà des de la part superior del pàrquing fins a la zona enjardinada amb unes rampes de 3 metres de llarg per 1,5 d’ample i un 10% de desnivell. També està prevista la renovació de vestuaris, cabina sanitària i magatzem, així com l’actuació específica sobre el vestuari a fi de configurar-lo en el marc de la nova normativa d’accessibilitat i adaptabilitat. Una altra de les iniciatives previstes en el document signat per Ingeniería Procon és la disminució significativa del vas principal de la piscina amb una prolongació d’unes basses de bany d’escassa profunditat per als més xicotets de la casa i per a aquelles persones amb dificultats de mobilitat. En aquest punt, el document incorpora també la substitució de les dutxes exteriors. El paviment general de la instal·lació també serà renovat emprant per a això un gres porcellànic de classe C2 per a exteriors. A més de tot allò que es pot veure en la infografia, el projecte contempla la preinstal·lació d’enllumenat públic a tota la zona de la piscina Collao.

En definitiva, una intervenció urbanística amb la qual es busca millorar i actualitzar aquesta instal·lació, a més de dotar-la d’espais còmodes, atractius i amables per a tots els usuaris, especialment posant el focus en els xiquets i xiquetes, tercera edat i persones amb mobilitat reduïda.

Segons ha reconegut el batle, Arturo Poquet, “es tracta d’una reivindicació de molts veïns i veïnes de Benissa que estiu rere estiu acudeixen a gaudir de la piscina i que han vist com el pas del temps ha anat deteriorant una instal·lació municipal en la qual molts benissers vam aprendre a nadar”.

A causa dels problemes existents amb les constructores per l’augment de preus derivats de la pujada dels subministraments motivada per l’escassetat de matèries primeres, la licitació d’aquesta obra va quedar deserta en un primer intent, la qual cosa va obligar l’executiu a tornar a traure-la a concurs amb una lleugera reorientació dels preus, motiu que ha suposat el retard d’unes obres que començaran al setembre amb un termini d’execució de dos mesos. Tot fa preveure que estaran finalitzades abans que acabe l’any i, per descomptat, operatives per a l’inici de la temporada de bany el 2023.

Font de la notícia: Gabinet de Premsa - Ajuntament de Benissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/