Inici » Notícies » General

L’Ajuntament de Benissa promocionarà l’energia solar tèrmica

23 de febrer de 2012 No hi ha comentaris
Presentació del projecte Enermed als instal·ladors de Benissa

Presentació del projecte Enermed als instal·ladors

Benissa, juntament amb ciutats d’Itàlia, Grècia Eslovènia, França, Croàcia i Espanya, participa en el Projecte Enermed. El projecte Enermed és un projecte de cooperació territorial transnacional europeu, finançat pel FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), que té per objectiu principal la coordinació de les polítiques regionals d’energies renovables.

Com a part d’Enermed cada membre soci ha d’implementar un projecte pilot, en el cas de Benissa promocionarà l’energia solar tèrmica per a aigua calenta sanitària (ACS) als edificis existents de Benissa que no estiguen obligats segons el CTE. Per això, l’Ajuntament ha reunit les empreses locals del sector de l’energia solar per tal d’informar-los del projecte, l’objectiu del qual és aconseguir un augment del nombre de plaques solars instal·lades per a ACS mitjançant contractes entre les ESE (Empreses de Serveis Energètics) i els particulars o consumidors finals. En aquests contractes ambdós actors estarien beneficiats, ja que l’ESE faria una inversió inicial que englobaria els col·lectors solars, la seua instal·lació i manteniment i que seria satisfeta periòdicament gràcies als estalvis en el consum d’energia convencional del particular. Una vegada l’ESE haja recuperat els costos inicials d’inversió i manteniment, la instal·lació passaria a ser propietat del client i per tant el 100% dels estalvis energètics produïts gràcies als col·lectors solars.

Els contractes variaran per a cada cas particular, ja que dependran de si són factibles per a l’ESE i de la viabilitat del client final .Una vegada arribat a aquest punt, s’obtindria com a resultat una reducció en el consum d’energia convencional per a aigua calenta i per tant reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, promoció de l’activitat econòmica local a curt i mig termini sobre la base d’un projecte d’energia sostenible i la participació de la població en un projecte basat en la millora dels seus costos d’energia.

L’Ajuntament s’encarregarà de la promoció del projecte, posant en contacte a particulars i ESE, a més de l’assessorament i mesurament dels estalvis durant un any.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/