Inici » Notícies » General

La variant de Benissa pateix un nou retard i no conclourà fins l’any que ve

2 d'octubre de 2021 No hi ha comentaris
Treballs de construcció de la rotonda definitiva

Treballs de construcció de la rotonda definitiva

La construcció de la variant de la carretera N-332 al seu pas per Benissa s’ha convertit en una vertadera cursa d’obstacles plena de revessos. L’últim és que el final de les obres patiran un nou retard. Al juny s’apuntava que aquesta infraestructura viària estaria llesta abans d’acabar l’any, però no serà així. El nou termini que li han traslladat al batle, Arturo Poquet, és que conclouran a principis de 2022, encara que sense especificar en quin mes serà.

La nova demora respon a complicacions que han sorgit i que han obligat el ministeri a realitzar una xicoteta modificació del projecte. En concret, a l’altura del polígon industrial de la Pedrera hi havia molts camins que eixien a la carretera i amb la variant s’han tancat.

Aquesta nova situació es tradueix en el fet que hauran de suportar més trànsit. En ser estrets i no estar preparats per al pas de més vehicles és necessari adequar-los, segons explica Poquet.

En aquests moments el ministeri està en negociacions amb els propietaris. La intenció és que aquest aspecte quede resolt al més prompte possible en haver-hi voluntat per les dues parts.

El batle es mostra esperançat perquè les obres van avançant i, encara que sorgeix algun xicotet contratemps, es va solucionant. Arturo Poquet confia que prompte puga finalitzar aquesta odissea que va començar el 2007.

«Bogeria»

Les obres de la variant al costat de l'eixida de l'autopista

Les obres de la variant al costat de l’eixida de l’autopista

Aquest estiu s’han deixat notar els efectes de les obres en forma d’importants retencions en la rotonda provisional, amb cues que arribaven fins a l’entrada de l’autopista. El batle qualifica de «bogeria» el viscut durant els mesos d’estiu en moments puntuals.

En concret, els problemes es produïen a primera hora del matí, a l’hora de dinar i els caps de setmana. Per al batle, aquest estiu han tingut molts turistes estatals i del País Valencià. Dels que acudien a passar alguns dies i dels que s’acostaven a Benissa en una escapada curta.

En aquests moments, s’està duent a terme la construcció de la rotonda definitiva. La previsió és que estiga finalitzada de cara a Nadal i que per a llavors els vehicles ja puguen transitar per ella. Quan estiga oberta, el batle espera que ja no es repetisquen els col·lapses.

El 2019 van circular més de 12.100 vehicles diaris per la carretera N-332 al seu pas per Benissa. L’any passat eixe volum va baixar amb la liberalització de l’autopista AP-7.

La variant va començar el 2007, però un parell d’anys més tard els treballs es van paralitzar quan l’empresa adjudicatària va entrar en concurs de creditors. Llavors es va produir una aturada i va arribar una llarga espera fins que per fi a l’estiu de 2017 es van reprendre les obres. Això va ser possible després d’adjudicar el projecte per un import de 21,85 milions d’euros.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/