Inici » Notícies » General

La variant de Benissa aconsegueix la partida més gran de la comarca als pressupostos estatals

1 d'octubre de 2009 No hi ha comentaris

Els pressupostos generals de l’estat són, cada any, una mica més reduïts amb la comarca de la Marina Alta. La inversió prevista per a l’any vinent supera per poc els dos milions d’euros. No obstant això, és probable que amb les actuacions de regeneració de platges, delimitacions costaneres o les obres de clavegueram del Montgó i les Rotes, a Dénia, que no vénen especificats en els comptes generals, la inversió s’estire una mica més.

Als pressupostos, criden més l’atenció els projectes que s’han quedat pel camí que els que s’han inclòs. Per al reivindicat tren entre Gandia i Dénia no hi ha ni un cèntim. Mentre que en els comptes de 2008, sí que es van incloure 50.000 euros per a estudis, en 2009 ja no es va pressupostar ni un euro i ara passa el mateix. El ferrocarril de via ampla entre la Safor i la Marina Alta ha desaparegut dels pressupostos, malgrat que enguany s’ha reivindicat, si cap, amb més força i el govern de Dénia ha enarborat la bandera del tren.

I un altre projecte que sembla haver perdut el tren dels pressupostos de l’Estat és el de la dessalinitzadora de Dénia. La inversió per a l’actual any, de 9 milions, no s’ha materialitzat, atès que fins fa poc no estava ni decidit el seu emplaçament definitiu. No obstant això, en el concert previ del nou PGOU ja es concreta que es construirà al polígon industrial. Els comptes de l’Estat tampoc inclouen l’ampliació de la dessalinitzadora de Xàbia, projecte que el Ministeri de Medi ambient i l’agència estatal Acuamed havien contemplat per resoldre els problemes de subministrament d’aigua potable a la Marina Alta.

La inversió de més quantia és per a una obra que arrossega no pocs problemes. El Ministeri de Foment destina 1,75 milions a la variant de la N-332 a Benissa, els treballs de la qual estan paralitzats des de finals de maig. L’empresa adjudicatària, Begar Construcciones y Contratas, està immersa en un concurs de creditors i, a més, s’han detectat algunes deficiències en el projecte. Per tant, ara el projecte es modificarà i es traurà de nou a licitació. La variant, el pressupost total de la qual frega els 16 milions, s’havia d’acabar a l’octubre de l’any vinent. No hi ha nova data, però si alguna cosa se sap és que les obres es retardaran prou.

Un projecte que repeteix als Pressupostos de l’Estat de 2010 és el de duplicar el tram de la N-332 entre El Verger i Oliva. Figura en els comptes generals des de 2007. La inversió total és de 23,7 milions, però per a l’any vinent només es destinen 115.000 euros que, probablement, seran per pagar projectes. Quant a carreteres, sí que hi ha una novetat als pressupostos de 2010. Es consignen 100.000 euros per a projectes de millorar de la N-332 a Benissa i Ondara.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/