General

La taula sectorial de restaurants de la Costa Blanca es reuneix a Benissa

Assistents a la taula sectorial de restaurants de la Costa Blanca
Assistents a la taula sectorial

El dimarts passat, dia 9 de març, va tindre lloc a la sala noble de la Seu Universitària de Benissa la taula sectorial de restaurants que s’emmarca dins de les II Jornades Empresarials de Turisme de la Costa Blanca convocades i organitzades per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació d’Alacant així com per l’Institut Universitari d’Investigacions Turístiques de la Universitat d’Alacant i que se celebren des del passat mes d’octubre en diversos municipis alacantins i en les quals s’aborden diferents temàtiques com: apartaments turístics, càmpings, turisme d’interior, transport, agències de viatges, turismes específics i d’oci, organitzadors professionals de congressos, turisme residencial i hotels.

L’objectiu d’aquestes jornades, de caràcter biennal, consisteix a ser un punt de trobada i diàleg entre empresaris d’un mateix sector d’activitat a fi d’obtindre una perspectiva global del sector empresarial turístic de la província d’Alacant.

En els punts de l’ordre del dia es van tractar aspectes com la visió del sector de la restauració sobre l’activitat turística a la Costa Blanca, la comparativa de la percepció del sector de restauració sobre la seua situació respecte a l’edició anterior, anàlisi del sector de la restauració a partir d’una comparativa i valoració d’aspectes clau identificats en l’edició anterior, propostes d’actuació per afrontar el repte del futur i priorització d’actuacions proposades.

A aquesta taula van assistir 11 persones que representaven associacions i entitats relacionades amb el sector de la restauració, destacant l’Associació d’empresaris d’hostaleria i turisme de la Marina Alta (AEHTMA), l’Associació de Bars, Restaurants i Cafeteries de Benidorm (ABRECA), Cuina i Tertúlia, l’Associació de Restaurants de Benidorm i Comarca, l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant, així com representants de la Cambra de Comerç d’Alacant i la Universitat d’Alacant. Tots ells van aportar la seua experiència i professionalitat en aquestes jornades suggerint millores i idees noves per realçar la gastronomia i la restauració com a complements idonis al turisme. Durant un temps addicional, el debat i les aportacions d’aquest sector seguiran en un fòrum específic on-line per recollir així conclusions i actuacions concretes. En l’últim trimestre de l’any es presentaran les conclusions de tots els sectors en un jornada específica oberta a tots els professionals del sector turístic.

L’Ajuntament de Benissa, va oferir un esmorzar als assistents en un dels restaurants que participen a la III Mostra Gastronòmica Benissa. Tots els comensals van valorar molt positivament aquesta iniciativa interessant-se per ella i agafant algunes idees per extrapolar-les a esdeveniments gastronòmics que ells mateixos ja organitzen.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?