Inici » Notícies » General

La Ruta dels Riuraus presenta nou material promocional i turístic

24 de desembre de 2018 No hi ha comentaris
Presentació del nou material de la Ruta dels Riuraus

Presentació del nou material de la Ruta dels Riuraus

Llíber ha acollit aquesta setmana la presentació del nou material promocional, cultural i turístic de la Ruta dels riuraus, amb nova imatge, continguts i actualitzacions. A l’acte ha acudit Manuel Juan, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Benissa i Secretari de la citada associació, que es va constituir oficialment mesos enrere a Benissa.

El material promocional en suport imprès, es renova en tots els sentits, i inclou les següents novetats: La incorporació dels nous integrants de la ruta dels riuraus, ampliant l’oferta cultural i turística amb El Verger, Orba, Dénia, La Rectoria de la comarca de la Marina Alta, i Ròtova a la comarca de La Safor. Això implica que en els 21 ens locals funcionen com a punt informatiu de cada poble i Eatim.

Els ja integrants de la ruta dels riuraus han actualitzat o ampliat el seu ric patrimoni cultural, com a exemple d’això, el museu del fang d’Orba, altres punts d’interès vinculats a l’esperit de la ruta, com a pous i molins, així com serveis funcionals per als visitants com a pàrquings. A més, s’expliciten com a canals d’informació per gaudir de la ruta, totes les plataformes digitals, web, facebook i sobretot wikiloc, amb 30 rutes de senderisme per a tota la família, amb bici, i fins i tot amb moto.

La renovació del material promocional inclou una explicació didàctica del que és un riurau i l’escaldà, per a la difusió del recent BIC immaterial del patrimoni valencià, incloent el disseny facilitat pel museu d’interpretació de la pansa de Ròtova.

S’informa igualment a través d’una nova icona, les experiències immaterials, com fires, escaldaes, així com les experiències de cicloturisme, senderisme, i rutes en vespa per viure l’experiència d’aquesta toscana valenciana per descobrir.

Es fixa per a cadascun dels pobles, una ruta local per descobrir tot el seu patrimoni, i de forma d’ona expansiva, la ruta al complet, perquè el visitant trie experiències locals, o intermunicipales o intercomarcal amb oferta de La Safor.

Per primera vegada, apareix clarament l’oferta de FUNBICI, amb les primeres rutes cicloturístiques, entitat que estava treballant actualment en la creació d’una xarxa que vertrebre totes les poblacions de la ruta, i unïsca als pobles de la comarca de la Marina Alta amb la Safor, en aquest cas particular, amb Ròtova, i que busca ciclorutes de baixa densitat de trànsit, segures, i per a tota la família.

En el cas de l’oferta privada, es retira del suport en paper, atès que és més canviant, pretenent així que el material promocional siga actualitzat, passant aquesta oferta d’entitats privades a les plataformes digitals.

La ruta dels riuraus segueix desenvolupant-se i ampliant el seu potencial com a referent cultural i turístic que vertebra la comarca de la Marina Alta i La Safor, amb nou disseny, continguts culturals, paisatgístics, arquitectònics, gastronòmics i experiencials, que es projecta a partir de hui en el turisme industrial singular i diferencial, i la plataforma de cicloturisme de la Comunitat Valenciana, sent una eina capdavantera en alça per a millorar les sinergies entre els seus integrants, i es constituïsca en tot un atractiu per a residents i visitants.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/