Inici » Notícies » General

La policia local de Benissa incorpora un nou model organitzatiu i crea una unitat de trànsit, seguretat viària i d’atenció a les víctimes de violència de gènere

12 de març de 2019 No hi ha comentaris
Presentació de les novetats en la policia local de Benissa

Presentació de les novetats en la policia local de Benissa

Encara que porta alguns mesos aplicant-se, la policia local de Benissa ha presentat aquest matí el nou model de policia comunitària o de proximitat, enfocada a adaptar-se a les noves necessitats que presenta la societat en general i la ciutadania de Benissa. Entre altres accions, s’ha creat una unitat de trànsit i seguretat viària i una altra d’atenció i protecció de les víctimes de violència de gènere.

La presentació ha comptat amb la presència de Domingo Anarte, Inspector en Cap de la Policia Local, Pedro Cobos, oficial, Javier Aparisi, agent responsable de la nova unitat de trànsit i seguretat viària, Amparo Costa, responsable de la Unitat de protecció de les víctimes de violència de gènere, Pepa Cuello, Tècnica de Serveis Socials, Belén Ivars, regidora d’Igualtat i Abel Cardona, batle de Benissa. Les persones participants han destacat que la transversalitat entre aquests departaments fa possible millorar els resultats i la creació de noves propostes encaminades a optimitzar la seguretat ciutadana de Benissa, un aspecte en el qual el propi inspector ha destacat que “afortunadament, les incidències són escasses i Benissa és un poble tranquil, cosa que s’ha fomentat conjuntament amb la Guàrdia Civil, amb qui existeix una coordinació permanent”.

“Era necessari donar un gir als models tradicionals de policia, en els quals es treballava d’una manera com dir ‘em criden i vaig'”, ha explicat l’oficial Pedro Cobos, destacant que “ara el model que estem incorporant és d’una policia de proximitat, amb un treball més proactiu perquè s’avança a l’estímul i es relaciona amb la comunitat de persones per a les quals treballem, aportant sistemes de resolució de conflictes i de convivència”. Les persones de la Policia Local presents hui s’han congratulat que la nova Unitat de Trànsit i Seguretat Viària “està tenint molt d’èxit, amb el programa d’educació viària en el qual eixim al carrer, sent més efectiu per a l’alumnat de les escoles”, ha avaluat Javier Aparici. Aquesta unitat presta servei amb motocicleta, i de les seues funcions destaca també la vigilància i control del trànsit i la millora de la senyalització.

La unitat d’atenció i protecció de les víctimes de violència de gènere, amb Amparo Costa en la coordinació i treballant “juntament amb serveis socials”, se centra principalment a la protecció i atenció de les víctimes, destacant la valoració de risc i protecció de les víctimes, acompanyament al jutjat i elaboració de protocols. “Tenim 19 casos de víctimes de gènere amb protecció”, ha informat l’agent, mentre Pedro Cobos ha afegit que “des d’aquesta unitat s’ofereix un seguiment de cada cas, treballant amb persones moltes d’elles dependents, amb molt poca autoestima i que després de presentar la denúncia estem amb elles, ajudant-les”.

Un altre dels assumptes que s’han volgut explicar des de la policia local de Benissa és sobre el punt d’atenció policial, que s’ha tancat en moments puntuals a causa de les baixes en la plantilla de la policia local o per casos d’interinitat. “Tenim 4 persones de baixa ja durant un any, i això repercuteix, a més d’altres casos, però actualment estem sent més productius a causa del nou model organitzatiu”, ha evidenciat Domingo Anarte, assenyalant que “per la nit no hi ha incidències, afortunadament, així és que per a optimitzar millor els recursos humans que tenim, no hi haurà cap persona en el punt d’atenció policial esperant que la criden per a agafar les dades de la trucada i cridar als agents que estan patrullant. El telèfon sempre s’atendrà les 24 hores, i aquesta persona dedicarà eixe temps a patrullar, al carrer, ja que es perd temps de reacció en casos d’urgència. Així és que si li ofereixes la informació directament a l’agent que patrulla, l’atenció és més ràpida i efectiva”.

Per a una atenció en el punt d’atenció de la Policia Local de Benissa, es comptarà en breu amb un sistema de videoporter amb sistema wifi, des del qual els agents que estiguen patrullant podran atendre la persona que es presente al punt d’atenció i fins i tot obrir la porta de seguretat d’una manera remota, en cas de ser necessari. Finalment, Abel Cardona ha explicat que s’està treballant en l’oferta pública per a incorporar “a mitjà termini” més agents al Departament de Policia Local, mentre que Domingo Anarte ha avançat que en breu iniciarà la seua jubilació, “deixant la Policia Local de Benissa en molt bones mans amb Pedro [Cobos] com a relleu i amb la seguretat que som molt més productius que mai, en els meus 37 anys en la policia”, destacant que “l’equip de govern està ajudant i en el Departament es queda gent molt vàlida”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/