Inici » Notícies » General

La piscina coberta de Benissa, un referent de l’estalvi energètic en 2017

23 de desembre de 2017 No hi ha comentaris
La piscina coberta de Benissa

La piscina coberta de Benissa

Les polítiques d’estalvi i eficiència energètica en aquesta instal·lació municipal, han representat un 16% menys de cost enfront del consum registrat el 2016.

Aquestes dades, que es tradueixen en una mica més de 20.000 euros d’estalvi enfront de la factura de l’any anterior, són una clara mostra de la importància que adquireix assumir polítiques d’eficiència energètica en les instal·lacions de caràcter municipal.

Es dóna la circumstància, tal com reflecteix l’informe anual de les instal·lacions, que la construcció de la piscina es va realitzar sense comptar pràcticament amb aspectes relacionats amb l’estalvi i el consum, donant-se la circumstància que aquest tipus d’instal·lacions, per les seues característiques, resulten altament deficitàries.

La nul·la planificació realitzada en el seu moment per a cercar l’eficiència en el consum va fer que en anys com el 2015, la piscina coberta haguera de fer front a una despesa anual superior als 147.000 euros, xifra que el 2017 ha quedat reduïda a 103.000.

Entre les mesures escomeses enguany destaca la substitució de part de l’enllumenat al·logen, per il·luminació led, així com la utilització per a la calefacció i climatització de pèl·lets, la qual cosa s’ha traduït en una important reducció del consum associat en aquest apartat.

Cal destacar, que la substitució per aquest tipus de combustible (pèl·let), enfront d’electricitat i gasoil emprat en el passat ha representat un estalvi en el consum superior al 32%.

No obstant això, una vegada analitzats les dades, es conclou que encara queda marge de millora, per la qual cosa s’estan estudiant per a 2018 la implantació de mesures que permetrien reduir més encara els consums associats a aquesta instal·lació.

Per als responsables municipals, aquestes dades són una mostra del model de gestió que pretén implantar-se, un model que optimitza els recursos evitant el malbaratament i cuidant al màxim el nivell de servei oferit a la ciutadania.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/