Inici » Notícies » General

La Guàrdia Civil desmantella tres laboratoris de marihuana a la Marina Alta, un d’ells a Benissa

12 de març de 2022 No hi ha comentaris
Una de les plantacions descobertes

Una de les plantacions descobertes

La Guàrdia Civil d’Alacant, en el marc de l’Operació Plantaner ha desarticulat tres laboratoris de marihuana indoor a les localitats de Pedreguer, Dénia i Benissa. Als detinguts, dos homes de nacionalitat lituana i estoniana de 45 i 47 anys i una dona de nacionalitat lituana de 59 anys, se’ls imputen els delictes contra la salut pública per tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric després de confiscar-los més de 600 plantes de marihuana de gran grandària i 8,3 quilos de cogolls envasats al buit.

Els agents de l’Àrea d’Investigació del Verger, al mes de novembre de 2021 van iniciar unes indagacions després de tindre coneixement de l’existència d’una possible organització dedicada al cultiu de marihuana a l’interior d’algunes cases de la Marina Alta, començant així l’Operació Plantaner.

El 14 de desembre de 2021 es va realitzar un primer registre en una casa de Pedreguer en la qual es va trobar un hivernacle de marihuana. En aquesta actuació es va detindre un home de nacionalitat estoniana de 47 anys i l’aprehensió de més de 300 plantes de marihuana i 2,3 quilos de cogolls perfectament envasats. A l’home detingut se li va atribuir la presumpta autoria d’un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Els agents investigadors van saber més endavant que no era una plantació indoor aïllada, sinó que aquesta casa unifamiliar era part d’una xarxa dedicada al cultiu i posterior distribució de marihuana en la qual una persona llogava cases que utilitzaven com a laboratoris i que rebien un manteniment diari per part dels ja detinguts.

Una vegada obtinguts tots els indicis necessaris, l’Àrea d’Investigació del Verger, juntament amb la Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC) d’Alacant i agents uniformats de la Guàrdia Civil de Moraira, van dur a terme dues entrades i registre l’11 de febrer en dues cases objecte de la citada investigació situades a Benissa i Dénia.

Aquesta intervenció es va saldar amb la detenció d’un home i una dona de nacionalitat lituana de 47 i 59 anys, als quals se’ls imputa un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric, i l’aprehensió de més de 280 plantes de marihuana i 6 quilos de cogolls. Així mateix, s’han confiscat més de 2.000 euros en efectiu, un vehicle d’alta gamma i materials diversos emprats per al cultiu i manteniment de marihuana, com ara extractors de gran grandària, deshumidificadors, bàscules, transformadors i material per a envasament.

Mitjans avançats i seguretat constant

Les cases unifamiliars, les quals estaven perfectament equipades per a albergar laboratoris clandestins de marihuana, eren llogats per una persona de la qual fins hui es desconeix la seua identitat. Aquesta persona llogava habitatges a fi d’instal·lar cultius clandestins d’aquesta substància que controlava de manera remota sense aparéixer per eixos habitatges.

El dispositiu d’investigació va comprovar que els hivernacles disposaven de mitjans tècnics molt avançats amb sistemes de domòtica, la qual cosa permetia una automatització dels cultius de marihuana i el control remot per part dels caps de la xarxa de narcotràfic.

Amb l’ús de l’avançada tecnologia, es podia comprovar tot el relacionat amb el cultiu mitjançant circuits tancats de vigilància. Per tot això, es va saber que a l’interior dels habitatges es trobaven persones encarregades presumptament del cultiu i custòdia de les plantacions, que romanien constantment en el seu interior i que pràcticament la seua tasca era la de vigilància i seguretat del cultiu.

Als tres detinguts se’ls imputen els delictes contra la salut pública per tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. Els detinguts juntament amb les diligències objecte de la investigació, van ser posats a la disposició del Jutjat d’Instrucció núm. 2 de Dénia, el qual va decretar la llibertat amb mesures cautelars tant per a l’home de nacionalitat estoniana com per a la dona de nacionalitat lituana i presó provisional sense fiança per a l’home de nacionalitat lituana.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/