General

La Generalitat projecta una dessaladora marina per a la zona de Benissa i Calp

La Conselleria d’Infraestructures ha inclòs en el II Pla de Sanejament la construcció de la segona dessaladora d’aigua del mar en la Marina Alta per a millorar el proveïment urbà de l’eix Benissa-Calp. L’actuació és independent del Pla Aigua del Ministeri de Medi ambient, que preveu l’adquisició i ampliació de la planta de Xàbia, així com la construcció d’una altra dessaladora en un punt del litoral.

L’edil d’aigues de Calp i diputat provincial, Juan Roselló, va indicar que el projecte depèn de la conselleria i pretén garantir el proveïment en la zona litoral de la Fustera, entre els municipis de Calp i Benissa, on existeixen gran quantitat de xalets. Roselló va afegir que es “tracta d’una gran notícia i quan s’execute pràcticament estarà garantida l’aigua en el sud de la comarca”, ja que a aquestes obres s’ha d’afegir la inversió de 8 milions per a la construcció d’una canonada des de La Vall de Laguar fins a la costa.

L’edil de Calp va assenyalar que amb la dessaladora pràcticament es completa el “mini transvasament de la Marina Alta”, ja que a aquestes obres s’han d’afegir a les realitzades en l’anterior mandat per Diputació i les quals realitza cada municipi per a renovar la seva xarxa d’aigua.

El diputat provincial va destacar que el termini d’execució podria rondar els tres anys de durada, ja que en els pressupostos per al pròxim any s’inclou una partida per a realitzar l’estudi. En aquest sentit va matisar que es tracta d’un projecte “per realitzar en una legislatura”.

Respecte al cost de l’obra, Roselló va assenyalar que “aquest tipus de projectes se situa entre els 4 i els cinc milions d’euros” i tenen capacitat per a produir diverses línies de 2.500 metres cúbics diaris. El normal és que la planta tinga inicialment dues línies i estiga preparada per a ampliacions posteriors, com ja va succeir amb la planta de Calp.

El projecte, encara en fase d’estudi, forma part d’un conjunt d’obres que es completaran amb l’ampliació de la potabilitzadora de Dénia perquè puga tractar un cabal diari de 24.000 m3. En Dénia, el pla també contempla la construcció d’un dipòsit per a 25.000 metres cúbics i la connexió mitjançant canonades de les dues potabilitzadores.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?