Inici » Notícies » General

La Fundació Abargues impulsa una escola privada

10 de juny de 2008 No hi ha comentaris

La Fundació Abargues de Benissa s’ha pres la llibertat d’elaborar i presentar un avantprojecte a l’Ajuntament per a portar a terme la construcció d’un centre escolar privat en una parcel·la pública. L’escola projectada se situaria en el solar que fita pel sud amb l’antic Seminari Franciscà (hui dia l’escola municipal de música i dansa) i pel nord amb la prevista Ronda Nord.

La Fundació Abargues ha triat aquest solar, de 7.879, 20 metres quadrats, per estar qualificat al PGOU com a dotacional-educatiu. L’Ajuntament compta amb la propietat de 7.640,33 m2 i, la resta, 238,87 m2 són d’un particular.

La intenció de la institució sense ànim de lucre és la de construir un centre privat en constatar que existeix un nombre elevat de peticions en aquest sentit, segons consta en la petició oficial feta a l’Ajuntament de Benissa.

El recinte comptaria amb sis unitats d’educació infantil, 12 de primària, 8 unitats d’educació secundària i Formació Professional d’Hostaleria i Turisme amb dos graus, un mitjà (cuina) i l’altre superior (restauració i allotjament).

Cal recordar que Benissa compta amb dues escoles públiques, el Pare Melchor i el Manuel Bru, que estan al màxim de la seua capacitat i on en el segon s’escometen obres de millora de les instal·lacions. No obstant això, la conselleria no té previst, de moment, construir un nou centre.

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, va informar en l’última comissió d’Urbanisme a la resta de grups municipals de la corporació de la petició i va demanar la seua postura pel que fa a aquest tema.

El PSPV de Benissa va explicar ahir que, de construir-se el centre privat, l’Ajuntament “regalaria” a la Fundació Abargues el solar. Els socialistes van apuntar ahir que “l’opinió pública ha de conèixer aquesta petició perquè es cree una postura pel que fa a aquest tema”.

Accés lliure

El portaveu del PSPV, Vicent Cabrera, va assegurar ahir que des del partit “veuríem amb bons ulls cedir la parcel·la municipal a la conselleria per a fer una escola públic a la qual pogueren accedir tots els veïns sense distinció”. D’aquesta manera, tots els benissers podrien accedir “de forma lliure i gratuïta”.

Finalment, el socialista va apuntar que des del PSPV es creu que “el que és del poble de Benissa ha de beneficiar a tot el poble”. Mentre que de la construcció d’una escola privada “només es podrà beneficiar qui s’ho puga permetre”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/