Inici » Notícies » General

La Diputació es va gastar 14.250€ en el viatge que va dur a Juan Bautista Roselló i altres polítics i assessors a Brusel·les

15 de desembre de 2015 No hi ha comentaris
Juan Bautista Roselló

Juan Bautista Roselló

El president de la Diputació, César Sánchez, cinc diputats (inclós el soci de govern del PP, Fernando Sepulcre – de Ciudadanos-, i un membre de la bancada socialista), dos assessors dels populars i diferents membres del Departament de Comunicació i de l’Agència Provincial de l’Energia van gastar 14250 euros en un recent viatge a Brusel·les amb motiu de la signatura d’un pacte sobre canvi climàtic. Un desplaçament que es va perllongar durant tres dies i, després del qual, la Diputació es va comprometre a “plantar en la pròxima dècada un milió d’arbres a la província”.

En una resposta per escrit a Compromís, el PP confirma que al viatge al Parlament Europeu per la Cerimònia del Pacte dels Batles pel Canvi Climàtic es van desplaçar sis membres de la Diputació, amb el president César Sánchez al capdavant, el viatge del qual va ser el més car amb un cost de 1239 euros. Juntament amb ell van acudir els vicepresidents Alejandro Morant (de Hisenda) i Carlos Castillo (d’Economia i portaveu del govern). La delegació de càrrecs públics del PP la va tancar el diputat de Medi Ambient, Javier Sendra.

El viatge al cor d’Europa tampoc se’l van voler perdre dos diputats sense responsabilitats de govern. Per part del PSOE va acudir José Joaquín Hernández, segons figura en la resposta de la Diputació, en condició de “representant del grup principal de l’oposició”, mentre que també va assistir Fernando Sepulcre, l’únic membre de Ciudadanos a la Diputació i clau a dia de hui perquè el PP seguisca al front de la institució. En aquest escrit, el PP arriba a qualificar a Sepulcre de “diputat soci”. Ciudadanos, en canvi, ha insistit durant aquesta campanya electoral en la seua intenció de tancar les diputacions. Mentres, el seu representant al Palau provincial aprofita per a viatjar a Brusel·les a càrrec de les arques públiques, a més de percebre una retribució anual de 68.676 euros, que es completa amb els “extres” que rep per acudir a les reunions dels organismes autònoms.

A més de la numerosa representació política a la Cerimònia del pacte dels batles pel canvi climàtic, també es van sumar al viatge dos assessors del PP i altres treballadors de la institució, entre ells un fotògraf i un càmera de televisió. Per part del personal de confiança de César Sánchez van acudir “per a recolzar al president” segons diu l’escrit, Juan Bautista Roselló (que és batle del Partit Popular a Benissa) i Paula Meseguer, els dos nomenats assessors poc després de la constitució de la nova Diputació.

El cost per a les arques públiques del viatge dels diputats va ascendir a 7277 euros, mentre que el desplaçament del personal eventual i dels funcionaris va suposar un cost de 4581 euros. A eixos diners cal sumar el preu del desplaçament de l’aeroport a l’hotel, que va rondar els 440 euros.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/