Inici » Notícies » General

La cala Baladrar de Benissa pateix dos nous despreniments i els veïns critiquen la degradació per l’allau de visitants

28 d'agost de 2021 No hi ha comentaris
La zona de la Cala Baladrar on s'ha produït el despreniment

La zona de la Cala Baladrar on s’ha produït el despreniment

Baladrar és una bella cala de cinques de Benissa entre penya-segats que cada vegada atreu més visitants, especialment aquest estiu. Aquesta atractiva orografia també implica riscos a causa de l’erosió. De fet aquesta setmana s’han produït dos despreniments.

Aquesta nova caiguda de roques es produeix en un moment en el qual sorgeixen queixes dels veïns pel perill que suposa la presència de tantes persones que s’acosten fins allí. I des de l’ajuntament també deixen patent el seu malestar davant el nul cas que li fa Costes a la seua petició perquè actue per a frenar aquesta situació. Una reivindicació traslladada en diverses ocasions.

Les persones que resideixen a la zona destaquen l’increment de visitants d’aquest estiu. Comenten que una ‘influencer’ es va fer allí una foto i ara “hi ha cues” de gent que baixa fins l’espigó per a copiar aquesta imatge.

Aquest enrenou de persones i vehicles se sumen a l’erosió. “És una llàstima la degradació que està patint perquè és un lloc preciós”, comenten. I recalquen el risc que suposen aquestes xicotetes solsides. L’última d’una pedra de considerable grandària que va caure sobre un xicotet pi.

El batle, Arturo Poquet, reconeix que sempre hi ha despreniments, però que per fortuna no hi ha hagut cap desgràcia. Des de l’Ajuntament s’han dirigit sense èxit en nombroses ocasions al Servei Provincial de Costes perquè prenga mesures i pose una malla que continga les pedres, ja que la intervenció requereix de la seua autorització.

Existeix un senyal que alerta del risc de caiguda de roques, encara que alguns no fan cas de les indicacions i es posen davall d’aquest tram a prendre el sol. La zona és de difícil accés per a la maquinària, apunta el batle, de manera que vora mar són visibles restes d’anteriors despreniments.

Quant a la presència d’usuaris, Poquet reconeix que “hi ha molta gent i tenim les platges amb aforament limitat”. En el cas de Baladrar està fixat en 180 persones.

Queixes per coloms i rates

A més del perill derivat dels despreniments, els veïns es queixen que l’increment de treball que ha experimentat aquest estiu el bar de la cala s’ha traduït en més deixalles en els contenidors, la qual cosa atreu la fauna a aquest punt. Segons expliquen s’ha produït “un festival de coloms” i també han proliferat les rates que acudeixen allí a alimentar-se.

Arturo Poquet admet que en tindre més treball, el bar genera més residus, però que els contenidors pròxims es buiden dos vegades al dia.

Font de la notícia: Las Provincias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/