Inici » Notícies » General

L’ enderrocament parcial del Taller d’Ivars suposa llençar 2 parets laterals i canviar tots els pilars

28 de maig de 2004 No hi ha comentaris

Que si sí, que si no; demolició parcial, finalment. L’arquitecte al que l’ajuntament de Benissa ha encarregat el projecte de rehabilitació del Taller d’Ivars per a convertir-ho en un centre polivalent, Pascual Giner, va explicar ahir que “no es procedirà a una demolició total, sinó que serà parcial”. Els elements que es derrocaran seran els de l’estructura vertical mentre que els horitzontals romandran com estan, segons va dir Giner.

Algunes de les principals actuacions seran el desmunt de l’actual coberta, la demolició de dues de les quatre parets laterals, la substitució dels pilars interiors de fusta per altres metàl·lics i dels pilars exteriors de maçoneria per uns altres de formigó.

Tot aquests canvis s’han previst, segons va comentar l’arquitecte, després de realitzar diferents cates en els elements arquitectònics i de les conclusions aportades en l’informe realitzat per l’IMPIVA. No obstant això, aquest informe i les valoracions de Giner es contradiuen amb els dos informes presentats en el trascurs del projecte. Un per part de l’arquitecte tècnic municipal i un altre d’un arquitecte de la Universitat Politència de València. En ambdós se sosté que l’edifici no necessita cap tipus d’enderrocament donat el bon estat de conservació.

Una conclusió que va ser criticada per Pascual Giner que va argumentar que “els dos informes s’han realitzat després d’una inspecció ocular sense haver-se fet cap cata”. A més, l’arquitecte va afegir que “pense que no han tingut en compte la destinació final de l’edifici”.

Diferències amb Urbanisme

L’informe de l’arquitecte municipal va ser encarregat per la Regidoria d’Urbanisme la comissió informativa del qual va informar a la Junta de Govern Local de la no aprovació del projecte de Giner. En preguntar-se-li al batlle de Benissa, Juan Bautista Roselló, per les possibles desavinences en l’equip del govern respecte a l’actuació en el Taller d’Ivars, el primer edil va afirmar que “en qualsevol ajuntament poden existir diferents parers” per a seguidament assegurar que “en aquest moment hi ha absoluta unanimitat respecte al projecte”.

La decisió de la Comissió d’Urbanisme de no aprovar el projecte de Giner va ser rebutjada per la Junta de Govern -en la qual no està la Regidora d’Urbanisme, Josefa del Valle- després de la compareixença de l’arquitecte i “després d’un breu debat”, com es pot llegir a l’acta municipal a la qual ha tingut accés aquest diari.

Valors familiars

L’alcalde va informar que l’arquitecte Pascual Giner va ser elegit -no hi ha hagut concurs públic- “per la seua dilatada experiència en rehabilitacions i perquè ja havia realitzat altres treballs per a l’ajuntament” i va agregar, com un dels mèrits de l’elecció, que “la seua dona és descendent de la família Ivars, propietària del taller”.

Per altra banda, Roselló va advertir, en referència a la campanya del Runar, que “qui signe és que està desinformat”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/