Inici » Notícies » General

Juan Bautista Roselló és triat nou president del Fons Valencià per la Solidaritat

19 d'octubre de 2007 No hi ha comentaris

La seu de la Mancomunitat de Municipis de La Costera-La Canal va acollir ahir de vesprada l’Assemblea General Extraordinària de Socis del Fons Valencià per la Solidaritat. En l’ordre del dia figuraven tres punts: la ratificació d’altes de nous socis, l’elecció de la nova Junta Executiva del Fons Valencià i informar als socis sobre les activitats desenvolupades en els darrers mesos.

El Fons Valencià per la Solidaritat és l’associació sense ànim de lucre que agrupa a més d’un centenar d’ajuntaments del País Valencià i diverses mancomunitats de municipis, que té com a objectiu posar en comú recursos i esforços municipals per contribuir des de l’àmbit valencià al desenvolupament dels països empobrits mitjançant un fons econòmic, que servisca per finançar projectes de cooperació al desenvolupament i sensibilització.

L’Assemblea General Extraordinària és l’òrgan que agrupa a tots els socis, i que se celebra amb caràcter extraordinari cada 4 anys per elegir una nova Junta Executiva, que segons marquen els estatuts té un mandat igual al de les entitats locals (4 anys) i que ha de renovar-se després de les eleccions locals i dins dels 6 mesos següents a la constitució dels ajuntaments.

En el primer punt de l’ordre del dia de l’Assemblea es van ratificar els nous ajuntaments socis que s’han incorporat a l’entitat: Albal, Alfàs del Pi, Morella, la Vila Joiosa i Piles.

En el segon punt de l’ordre del dia es va elegir la nova Junta Executiva del Fons Valencià per a la legislatura 2007-2011. La Junta Executiva és l’òrgan de govern i administració del Fons, en ella estan representades totes les formacions polítiques municipals valencianes dels municipis socis. La nova Junta està forma per:

Presidència: Juan Bautista Roselló Tent, Batle de Benissa.
Vicepresidència: Belen Esteve Pina, Batlessa de Montaverner.
Secretaria: Jesús Ferrando Peris, Batle de Benifairó de la Valldigna.
Tresoreria: Emili Mira Quilis, Batle d’Otos.
Vocals: representants dels ajuntaments de Xàtiva, Albaida, Énguera, Castelló de Rugat, Algemesí, Morella, Gandia, L’Alcúdia, Sant Joan d’Alacant, Pego i Estivella.

En tercer lloc es va informar als socis de les activitats i projectes realitzats pel Fons Valencià o en les quals ha participat en els darrers mesos.

Valoracions legislatura 2003-2007

La Junta Executiva del Fons Valencià eixint va fer un balanç molt positiu del treball realitzat en la legislatura 2003-2007, qualificant-lo com a molt important, destacant:

1) Increment del nombre d’ajuntaments i entitats sòcies, passant dels 87 el 2003 als 119 en 2007.

2) Gestió i finançament de més d’un centenar de projectes de cooperació, a través d’organitzacions, associacions i batlies del Sud. Es van destacar projectes com ara el de l’aprovació de la Llei de la Carrera Administrativa a El Salvador, o el suport a projectes municipialistes a El Salvador, Equador o Perú.

3) Tancament de la legislatura amb un balanç econòmic positiu i tots els projectes compromesos al pressupost finançats i pagats al 100%.

4) Increment de la presència i visualització del Fons Valencià i del seu treball entre la societat valenciana i el seu trasllat als mitjans de comunicació.

5) Consolidació de les relacions amb les institucions del País Valencià i l’Estat (Diputacions, Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Generalitat Valenciana, Agència Espanyola de Cooperació Internacional), així com la col·laboració amb elles en diversos projectes.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/