Inici » Notícies » General

Javier Santacreu i la Societat Lírica i Musical guanyen els Premis Compromís per Benissa

3 de maig de 2012 No hi ha comentaris
Cartell dels Premis Compromís per Benissa

Cartell dels Premis Compromís per Benissa

El compositor i director benisser Javier Santacreu Cabrera i la Societat Lírica i Musical de Benissa han guanyat la I edició dels premis Compromís per Benissa individual i col·lectiu respectivament. Uns premis que s’han creat enguany des del col·lectiu del BLOC de Benissa – Coalició COMPROMÍS i que es lliuraran el dia 11 de maig a partir de les 20.30h en la sala d’actes de la Seu Universitària de Benissa, en un acte, en el qual es comptarà també, amb la presència de la diputada a les Corts Valencianes Mònica Oltra.

Cal recordar, que els premiats han sigut els més votats d’una llista que ha sigut penjada en la pàgina de facebook des del 12 fins al 31 d’abril, quedant en primera posició en la modalitat individual Javier Santacreu amb 26 vots i amb 25 vots la Societat Lírica i Musical de Benissa en la modalitat col·lectiva.

Javier Santacreu Cabrera Benissa, (1965) és un compositor i director valencià. Va estudiar composició amb l’alcoià Xavier Darias Payà. Es membre de l’Escola de Composició i Creació d’Alcoi (ECCA). Va quedar finalista en les edicions 1990, 1993 i 1995 dels Premis de Composició de la SGAE i va guanyar el Premi de Composició AEOS-Fundación BBVA 2009 per De la belleza inhabitada; el títol fa referència al poema El joven marino de Luis Cernuda.

Societat Lírica i Musical de Benissa, societat creada a Benissa i que té per finalitat el conreu de l’art musical i la tutela de la Bandeta i la Banda de Música. En l’any 1890 hi ha constància documental de l’associació de diversos músics per actuar com a agrupació musical baix el nom de Societat Musical. Els presidents de la Societat Lírica i Musical de Benissa federada a partir de l’any 1975 han sigut: Joan Josep Cardona, Fernando Cabrera, Josep Pellicer, Fèlix Bertomeu, Pedro Ivars, Vicent Ferrer, Andrés Ferrer, Loli Juan i Rafa Molines. Actualment la societat està ubicada en l’antic seminari franciscà en dependències de propietat municipal i els seus últims directors han sigut Ernest Artal, Javier Santacreu i Josep Cano.

Finalment tot aquell qui vulga, podrà participar al sopar posterior obert a militants i simpatitzants amb un preu de només 15 euros que es farà en el Restaurant La Cultural apuntant-se des de hui mateix al telèfon 669 775 528 o per e-mail a blocdebenissa@gmail.com

Font de la notícia:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/