Inici » Notícies » General

Ja es coneix quina és la millor sobrassada de la Marina Alta

8 de març de 2016 No hi ha comentaris
Lliurament de premis del I Concurs d'Embotits Artesans de la Marina Alta

Lliurament de premis del I Concurs d’Embotits Artesans de la Marina Alta

El dissabte passat, dins dels actes programats a la 9a Mostra Gastronòmica de Benissa, va tindre lloc el I Concurs d’Embotits artesans de la Marina, organitzat per l’agència de desenvolupament local AFIC-Creama.

En aquesta primera ocasió l’especialitat triada per a participar ha sigut la sobrassada.

Els concursants van presentar les seues sobrassades seguint les indicacions de les bases, és a dir, amb budell natural, i que el picat de la carn fora amb placa de 4 mm. mínim i que no s’acceptarien picats més fins o pastes. La curació havia de ser almenys de 30 dies i el més natural possible, per a poder valorar les propietats del producte.

Aquesta primera edició va tindre gran acceptació del públic, el qual va participar com a jurat popular, realitzant un tast a cegues dels embotits, servits en plats diferenciats i puntuant de l’1 al 10. En total van ser 7 les sobrassades presentades a concurs elaborades pels següents establiments: Ca Curro i Carnisseria Peixet de Gata de Gorgos, Carns i Embotits Galan de Xalò, Carnisseria Tot carn i més de Pego, Embotits Artesanals de Calp i dues carnisseries del municipi, la Carnisseria Pinzeller i la Carnisseria Benissa.

La direcció del tast i l’explicació del funcionament del concurs va estar a càrrec del carnisser local, Ramón Roselló.

Una vegada finalitzat el tast a cegues per les 50 persones assistents i recollides les puntuacions, es van donar a conèixer els 3 guanyadors, que en aquesta ocasió van ser en primer lloc Carnisseria Tot Carn i Més, en segon lloc Carnisseria Benissa i el tercer premi va ser per a Carns i embotits Galan.

El batle, Juan Bautista Roselló, va lliurar els reconeixements als guanyadors i va agrair als carnissers la seua participació en aquest concurs. Al mateix temps va comentar que la finalitat d’aquest concurs és donar a conèixer i promocionar els embotits que s’elaboren en la nostra comarca de forma artesana, ja que són de gran qualitat i tradició.

Des de la Xarxa d’agències de desenvolupament local de CREAMA s’ha donat difusió de l’esdeveniment a les carnisseries de la comarca, lliurant les bases i animant-les a participar.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/