Inici » Notícies » General

Investiguen a alcaldes amb els quals va treballar “l’aconseguidor” valencià de la xarxa Púnica

12 de novembre de 2014 2 comentaris
Alejandro de Pedro amb la cara tapada

Alejandro de Pedro amb la cara tapada

El jutge Eloy Velasco, instructor de l’Operació Púnica, està investigant a alcaldes valencians que van contractar amb l’empresari Alejandro de Pedro Llorca,  “l’aconseguidor” valencià de la trama campanyes per a rellançar la seua imatge o diversos serveis de posicionament i publicitat als seus periòdics. La investigació de Velasco, segons va destapar ahir El País, s’estén a polítics que van tindre tracte comercial amb l’empresari a Madrid, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana i Múrcia.

De Pedro està a la presó des del passat 27 d’octubre per suposadament participar a la xarxa corrupta de polítics i empresaris batejada com a Operació Púnica i que també va suposar la detenció del que va ser número dos d’Esperanza Aguirre, Francisco Granados. En un acte, Velasco va considerar “acreditat que Alejandro de Pedro presta serveis de reputació en internet per a autoritats polítiques que, per no ser susceptibles de contractació administrativa, es paguen mitjançant procediments irregulars, servint-se de contractes amb un altre objecte”.

Tot i que encara no es coneix el detall de les perquisicions judicials, són diversos els responsables públics valencians que podrien estar en el punt de mira de la Justícia i que hauran d’aclarir davant Velasco per què van contractar amb “l’aconseguidor” valencià i com ho van fer. Tal com ha anat informant aquest diari, són diferents els municipis valencians que van contractar amb De Pedro a través de contractes menors, és a dir, sense publicitat. La Diputació d’Alacant, Gandia, Dénia, Castelló, Benissa, Teulada, València, La Vila Joiosa, Sant Vicent del Raspeig i la Pobla de Vallbona van pagar a aquest imputat per serveis de posicionament i publicitat en els seus periòdics. Però no només els càrrecs del PP van fitxar “l’aconseguidor” per a millorar la seua posició a la xarxa. A Silla, amb el socialista Francesc Baixauli com a alcalde, es van pagar 20.000 euros a De Pedro per a obrir un perfil en Facebook el 2009. L’actual alcalde, el popular Serafín Simeón va anunciar que portaria el contracte a la fiscalia, un moviment amb el qual posava en un ensurt als seus col·legues d’altres ajuntaments. De fet, segons ha transcendit, Velasco està rebent la col·laboració de funcionaris i tècnics d’ajuntaments que també van contractar amb De Pedro però que no han eixit a la palestra.

De Pedro també va treballar per a altres polítics encara que no a través de les empreses investigades (Eico i Madiva). Amb anterioritat, en els anys 2007 i 2009, va ser director comercial de l’empresa Demini. L’empresa va desenvolupar en aquesta època la web oficial de l’alcaldessa de València, Rita Barberá i les pàgines web de la Xarxa de Museus de la Diputació de València.

Conflicte a Alacant

L’aconseguidor valencià estava ben relacionat amb determinats cercles del PP, en concret amb el sector cristià del partit que encapçala Juan Cotino, ara també caigut en desgràcia després de ser imputat en Gürtel. La relació de De Pedro amb alguns dirigents i alcades del PP ha donat motiu a un foc creuat en l’organització, sobretot a Alacant, on “l’aconseguidor” va consumar més contractes.

Font de la notícia: Levante-EMV

2 comentaris»

 • José García García ha dit:

  Y digo yo, con tantos técnicos, informáticos, etc. El ayuntamiento de Benissa, no podría haber pedido a uno de sus trabajadores que le hicieran el perfil de Facebook o una web? Y así ahorrarse una pila de dinero. O es que el estilo del pp es regalar dinero allá por donde va.

 • delaplaçadelportal ha dit:

  En contestacion al comentari realitzat per Xavi Ivars en el nostre blog delaplaçadelportal, i encara que allí ja ens hem pronunciat, volem fer-ho constar aqui:

  En primer lloc, Xavi, disculpa el nostre lapsus, ja que sabiem de la
  cotitularidad de la marca Infobenissa.
  En segon lloc hem volgut cridar la atencion, en el sentit que, àdhuc mancant de publicitat de qualsevol tipus, la vostra aposta esta molt viva, i sense conèixer els numeros, estem segurs que te una àmplia i excel·lent audiència.
  En tercer lloc, que la manca d’ingressos, suposa un esforç important per a vosaltres, doncs teniu que dedicar altruistament temps i enginy per a mantenir el interes dels vostres lectors.
  I en quart lloc, indicar que la vostra publicació, veritablement informa a Benissa. Comunicats Municipals. Comunicats d’Associacions i organitzacions. De fets rellevant, que afecten a persones, propietats, història, vida social. I ara que un fet rellevant estem vivint. I que Infobennisa, sense abandonar les altres històries i successos que es produeixen a Benissa, és el unic que ha vingut participant, cadascuna de les informacions que es vénen publicant.
  Considerem, Xavi, que teniu una audiència fidel, i que en aquest moment, amb la vostra imparcialitat, s´esta ampliat i confirmat. Que la solvència de les vostres informacions procedeix de mitjans de referència en tota Espanya.

  La vostra brillant idea de permetre, mitjançant un apartat de blogs de Benissa, que qualsevol ciutadà amb inquietuds publique les seues idees en un blog, o remeta un articule d’opinió, o realitze un treball de periodisme ciutadà, amb el respete degut i amb les limitacions que les lleis estableixen per a aquest tipus d’informació, tot açò, ha donat el prestigi a Infobenissa de web seriosa i creible. Plural. Participativa i informativa.

  Xavi Ivars i Joamba Gandia, us animem a aprofundir en la extensio de la informació a tots els ciutadans que habiten a Benissa. Aquests, els ciutadans de Benissa, lliurement poden interpretar el que la seua racionalitat els dicte.

  Xavi, t’animem a delectar-nos amb les teues lluïdes reflexiona. No et facis de pregar.

  Joamba, anim per a seguir penjant o informant de tot aquell fet que afecta minimament als ciutadans de Benissa.

  La vostra labor independent, de la notícia com ha sigut, de la participacio respectuosa i/o reivindicativa, d’informar encara que algú preferiria sostraure la mateixa als seus conciutadans demostra el vostre valor i amor a Benissa.

  I els que veiem, escoltem i llegim, podem pensar que aqueixa independència produeix incomoditat.

  I podem pensar (i potser afirmar) que informar i ser independent té un cost.

  Avant Xavi.
  Avant Joamba.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/