Inici » Notícies » General

Foment deixa sense fons la variant de Benissa

17 d'abril de 2012 No hi ha comentaris
Les obres de la variant de Benissa paralitzades

Les obres de la variant de Benissa paralitzades

Foment deixa fora dels pressupostos tres autovies

Un total de 24 autovies previstes en el Protocol de Carreteres de la Comunitat Valenciana 2005-2010 manquen del pressupost suficient per a iniciar les obres en 2012, segons l’estadística realitzada pel diputat del PSPV portaveu d’Infraestructures, Francesc Signes. Encara que totes les carreteres tenen partida pressupostària oberta, la quantitat prevista és de tan escassa quantia que, en el millor dels casos, només es podria iniciar la redacció dels projectes, però en cap cas es podran iniciar les obres enguany. A Alacant s’han quedat sense fons la variant de Benissa, les connexió El Altet-Santa Pola i una part de la Ronda Sud d’Elx, en concret el tram Cases del León-Carrús.

Per províncies, la més perjudicada és precisament Castelló (la “terreta” tant del president de la Generalitat, Alberto Fabra, com de la consellera d’Infraestructures Isabel Bonig) ja que un total de deu carreteres es queden un any més als llimbs de la consignació pressupostària escassa. En segon lloc, la província de València haurà d’esperar pressupostos millors per a poder executar un total de nou autovies pendents del protocol. I li segueix Alacant, on només queden per executar cinc autovies del protocol.

Les deu carreteres pendents de Castelló amb prou feines reben una consignació de 3,6 milions d’euros, una xifra testimonial enfront dels més de 225,36 milions que es necessitaria per a executar-les. La més agraciada ha resultat la connexió A-7/CV-10 que rebrà 1,2 milions d’euros, la qual cosa tal vegada permetrà iniciar la licitació del projecte, encara pendent. La resta d’actuacions com la de Masia de la Torreta-Morella, Vilanova d’Alcolea-Coves de Vinromà, Vinaròs-Ulldecona, la variant de Benicàssim, d’Orpesa o la duplicació de la variant de Castelló amb prou feines reben 50.000 euros i 900.000, la que més.

A València, les nou carreteres pendents (les variants d’Aiora, Xeraco o la Safor i duplicacions de Gandia, Oliva o Favara-Xeresa) amb prou feines reben un pressupost de 897.000 euros per a totes. L’ampliació del bypass no rep ni un euro en els comptes de 2012. De les cinc carreteres d’Alacant, només dues compten amb una minidotació pressupostària de 344.000 euros, la variant d’Altea i l’accés a l’aeroport provincial de l’Altet.

Aquestes dades dels Pressupostos Generals de l’Estat consumen, segons el parer del diputat Francesc Signes, “la discriminació del Govern de Rajoy cap a la Comunitat Valenciana que no només pateix una caiguda de la inversió del 34%, la cinquena major de l’estat, sinó que la nostra comunitat rep només el 6,5% del total de recursos quan la nostra aportació al PIB estatal és del 10,75%”. Signes lamenta que per a inversió de carreteres “els pressupostos només destinen consignació econòmica per al pagament d’obres ja finalitzades, mantindre a un ritme lent obres en execució o per a redacció de projectes ja contractats, sense que es destine un sol euro a obra nova, per la qual cosa no només no s’aprofitaran les inversions per activar l’ocupació sinó que se seguiran destruint llocs de treball en aquest sector ja suficientment castigat pel deute que la Generalitat arrossega amb ell”.

Font de la notícia: Diario Información

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/