Inici » Notícies » General

FGV adjudica les obres del Viaducte del Quisi per 9.857.534 euros

30 d'octubre de 2021 No hi ha comentaris
Infografia del nou pont del Quisi

Infografia del nou pont del Quisi

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adjudicat per 9.857.534 euros, IVA inclòs, les obres del nou viaducte del Quisi a Benissa, situat al llarg del recorregut de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant, a la UTE formada per FCC Construcción SA – CHM Obras e Infraestructuras SA.

Aquesta actuació, que té un termini d’execució de 12 mesos a partir de la signatura del contracte, permetrà instal·lar un nou viaducte pròxim a l’actual, situat també sobre el Barranc del Quisi, aigües avall de l’existent, amb una alineació obliqua respecte a l’anterior i una longitud de 370 metres.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha destacat que “aquesta obra és essencial per a poder continuar avançant segons els terminis previstos i completar els treballs de modernització del conjunt de la Línia 9 que, en 2023, connectarà Benidorm amb Dénia”.

A més, el conseller Arcadi España ha tornat a incidir en què aquesta actuació es durà a terme “des del consens i la sensibilitat” perquè tinga “el mínim impacte possible sobre el paisatge, al mateix temps que es garantisca un servei de ferrocarril de qualitat, fonamental en aquesta zona de la província d’Alacant”.

L’actual viaducte del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de la línia que enllaça Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permés que seguisca obert a la circulació dels actuals trens dièsel.

No obstant això, ha sigut necessari plantejar la construcció d’una variant de nova construcció que possibilite el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d’aquesta línia.

Les inversions executades i previstes per la Generalitat entre Benidorm i Dénia contemplen la renovació de via, adequació de viaductes, ponts i talussos, millores en el material mòbil i, la millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia.

L’objectiu d’aquestes inversions és poder mantindre l’explotació garantint la qualitat del servei i, al seu torn, adquirir els estàndards de qualitat de la resta de la xarxa d’FGV a Alacant.

Aquesta actuació, igual que la resta que s’executen en la Línia 9, és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/