Inici » Notícies » General

Estrena del documental “Fer la Guerra” el pròxim dissabte 3 d’octubre

1 d'octubre de 2015 No hi ha comentaris
Portada del documental "Fer la guerra. Els últims combatents de Benissa en la Guerra Civil"

Portada del documental “Fer la guerra. Els últims combatents de Benissa en la Guerra Civil”

Aquest pròxim dissabte 3 d’octubre, i dins de la programació dels actes commemoratius de la festivitat del “9 d’Octubre”, està prevista l’estrena del documental “Fer la Guerra”, de Luís Botella. Serà al Centre Cultural a les 19.30h. El documental, que té una durada d’1 hora, està basat en el llibre “Fer la Guerra. Diccionari i testimoni dels combatents de Benissa en la Guerra Civil (1936-1939)”, de Robert Llopis i Sendra i Luis Botella Ivars.

Oferim a continuació la sinopsi del documental:

“Fer la guerra no és un documental de rojos o blaus, de vencedors o vençuts… Aquest documental és la història d’una guerra, la història d’un país i d’un poble explicada pels seus protagonistes. Aquest documental és la història de Benissa i el paper que jugaren els seus ciutadans en aquest conflicte, sense cercar reobrir cap tipus de ferida ni de portar a la memòria records dolorosos, sinó per a què les futures generacions puguen saber en què va consistir i els dolors i misèria que comportà.

El documental comença en el moment que les persones del poble de Benissa s’assabenten a juliol del 1936 que ha esclatat la guerra, la seua mobilització, i posteriorment la seua asssignació a una brigada per a ser enviats als distints fronts segons les necessitats del moment. El documental va recorrent els diferents episodis de la Guerra Civil, com les batalles de Guadalajara, Terol, l’Ebre… i la sort de cada ciutadà benisser en la guerra. En acabar el conflicte es produïren fugides desesperades; els qui més sort tingueren, pogueren tornar a Benissa sense més repercussions, els menys afortunats caurien presos en camps de concentració o haurien d’exiliar-se a França per a fugir de la repressió.”

Dades tècniques:

Tipus de film: Documental
Durada: 1 hora 20 segons
Llengua: valencià
Subtítols: valencià (o castellà segons la demanda que puga tindre el públic el dia de la presentació)

Director: Luis Botella Ivars
Guió: Luis Botella Ivars i Robert Llopis i Sendra
Productor: Luis Botella Ivars
Productor executiu: Robert Llopis i Sendra
Muntatge i grafismes: Víctor Pineda Ribes
Locutor: Vicent Artur Moreno

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/