Inici » Notícies » General

Es posa en marxa la campanya de vacunació contra la grip dirigida a majors de 60 anys, embarassades i personal sociosanitari

25 d'octubre de 2016 No hi ha comentaris
Un infermer posa una vacuna contra la grip al batle

Un infermer posa una vacuna contra la grip al batle

El Centre de Salut de Benissa ha acollit aquest matí la presentació de la campanya de vacunació contra la grip 2016-2017. L’acte, ha estat presidit pel batle i la Regidora de Sanitat de la localitat, Juan Bautista Roselló i Gloria Ivars, respectivament; el Director de Salut Pública Dénia, Pascual Martí; la Directora de Cures i Serveis del Departament de Salut de Dénia, Catalina Espín; la Directora d’Atenció Primària i Pacient Extern, Ana Mª Morote; el Cap i la coordinadora d’infermeria de la zona bàsica de Benissa, Tomás Rodríguez i Victoria Pino, respectivament i el Cap del Servei de Medicina Preventiva, Antonio Valdivia.

Durant la presentació, s’ha subministrat una dosi de la vacuna contra la grip als assistents. El Departament de Salut de Dénia ha rebut 27.900 dosi per a distribuir a la Marina Alta entre els pacients amb malalties cròniques, les dones embarassades, els professionals sociosanitaris i els majors de 60 anys.

Tots ells poden fer-ho en algun dels més de 50 punts habilitats a tota la comarca, que es reparteixen entre centres de salut, consultoris auxiliars, clíniques privades, mútues, residències de la tercera edat i serveis de prevenció de riscos laborals.

L’objectiu que es plantegen les autoritats sanitàries enguany és doble: d’una banda augmentar la cobertura en la població major de 64 anys fins un 60% i mantindre la taxa de vacunació per damunt del 50% en els professionals sanitaris.

Les autoritats sanitàries adverteixen que el virus de la grip encara no ha fet acte de presència a la Marina Alta, per la qual cosa animen a la població a vacunar-se amb temps suficient perquè la immunització siga efectiva.

En la campanya de l’any passat el Departament de Salut de Dénia va subministrar 27.159 dosi en el conjunt de tota la comarca, amb cobertures de vacunació que van arribar, en el col·lectiu de majors de 64 anys, quasi al 50% i en el personal sanitari, al 72%, superant amb escreix els objectius marcats.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/