Inici » Notícies » General

Els usuaris de la piscina del Collao recullen signatures perquè es repare

13 d'agost de 2008 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 13 d’agost de 2008:

Els veïns de Benissa han emprés una campanya de recollida de signatures per a sol·licitar la millora de la piscina pública del Collao. Unes signatures que aniran destinades al batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, i al regidor d’Esports, Paco Montagut.

L’escrit preparat per usuaris de la piscina municipal del Collao fa constar que aquesta instal·lació ha estat orientada als cursets de natació d’estiu, una decisió molt ben acollida pels xiquets i adults que han participat, però que va ser criticada per qui volia tindre un lloc on gaudir del bany lliure, fins l’estiu del 2007, quan es van traslladar aquests cursos a la piscina coberta.

Des d’aleshores, segons assenyalen els usuaris, “el manteniment de les instal·lacions ha sigut mínim, la qual cosa n’ha provocat la deterioració” pel que ara es veuen obligats a sol·licitar la substitució dels taulells del revestiment de la piscina, ja que gran part de les xicotetes peces de gres “estan trencades i originen accidents, com són els talls que han patit alguns xiquets” asseguren els afectats.

Entre les reivindicacions veïnals també se sol·licita que s’arreglen els lavabos, ja que “manquen d’il·luminació i els sanitaris es troben en estat lamentable i poc higiènic”. Assenyalen que les condicions són tan dolentes que “ni tan sols tanquen les portes i el sòl s’esvara i és perillós”.

Rehabilitacions a part, els usuaris també reclamen a l’Ajuntament que amplie l’horari d’obertura de les instal·lacions esportives durant unes hores més.

I és que, actualment es pot gaudir d’elles només de 12.00 a 19.00, un temps “insuficient” segons els sol·licitants, que a més demanen més personal de vigilància, ja que “un sol treballador s’encarrega de les tasques de manteniment i socorrisme”.

Ja són molts els benissers, els que han signat els fulls de petició distribuïts per diversos negocis del poble.

Mentre els usuaris del Collao recullen signatures per a solucionar les deficiències d’aquesta instal·lació, augmenta el malestar entre els que acudeixen dia a dia a la piscina coberta per l’anunci d’una imminent i “abusiva” pujada de tarifes.

I és que al setembre, els que acudeixin a aquest centre esportiu i d’oci, es trobaran amb l’increment de preus que es va aprovar el passat mes de juliol en un ple celebrat a l’ajuntament benisser i que va comptar amb els vots en contra del CIBE-Bloc i del PSOE.

Una ordenança reguladora del preu de la utilització d’aquestes instal·lacions que segons creuen molts veïns, dispara costos i perjudicarà la butxaca dels usuaris.

Si una hora de bany costava 2.90 euros en uns quinze dies passarà a cobrar-se a 4 euros, un increment que també notaran els que obtenien el bo mensual que passara de 21 a 26 euros, o el bo anual que puja de 168 euros a 210, entre altres pujades ja que tots els serveis incrementen el seu cost.

Ara el debat està al carrer, mentre uns opinen que “si amb la pujada anem a tindre un millor servei i manteniment, que de vegades és insuficient, endavant” uns altres diuen que “els benissers estem pagant amb les nostres contribucions la piscina, no és lògic que la gent que ve de Calp, Gata, Teulada i comarca pague el mateix que nosaltres, si pugen els preus però que miren a qui, nosaltres pagàvem prou amb l’antiga tarifa”.

Ara queda esperar la resposta de l’Ajuntament de Benissa pel que fa a aquest tema, encara que recuperant unes declaracions fetes fa uns mesos pel regidor d’esports Paco Montagut sembla que la piscina del Collao té poc futur.

Montagut es va mostrar disposat a crear una nova piscina a l’aire lliure en els terrenys situats dalt de la piscina coberta per a substituir així la del Collao, que va reconèixer molt deteriorada i l’accés a la qual obliga els pares a dur els joves per a evitar que agafen la seua bicicleta.

Un projecte que es completarà amb unes pistes de pàdel, de les quals manca Benissa i una zona de pícnic on les famílies podran anar a passar el dia reunides.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/