Inici » Notícies » General

Els alumnes del Manuel Bru ultimen el trasllat a l’IES Josep Iborra de Benissa

26 d'agost de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduím aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 26 d’agost de 2009:

El dimarts 8 de setembre començarà el nou curs escolar. Un curs que per als alumnes de l’Escola Pública Manuel Bru de Benissa es presenta diferent. I és que, mentre duren les obres de l’escola vella, hauran d’acomodar-se provisionalment a l’institut Josep Iborra.

Segons la matrícula provisional, seran 54 nous xiquets, de tres anys, els que s’incorporen a les files d’aquest centre, la qual cosa suma un total de 440 alumnes. Ara, a l’antic IES Josep Iborra s’afanyen perquè els treballs d’acondicionament finalitzen abans de la data d’inici. La col·locació de les tanques al pati, la creació d’un parc infantil i d’una cuina i un menjador són algunes de les reformes que s’han dut a terme.

Aquest centre estava destinat a l’Escola Permanent d’Adults i acollia també les diferents associacions locals i ara compartirà les seues aules un any amb els xiquets, si no fallen els càlculs.

L’edifici està en perfecte estat, però s’ha hagut de sumar la instal·lació de quatre barracons. Manolo Juan, director de l’Escola Pública Manuel Bru, comenta que “no és el més ideal, però són instal·lacions bastant dignes i que eren necessàries per completar l’espai que ens feia falta, a causa de la demanda del centre”. Les aules prefabricades, malgrat tindre totes les comoditats com l’aire condicionat i uns banys cada dues classes, sempre seran prefabricades a les quals hauran d’acudir cada matí els alumnes de primer i segon de primària com va comentar Eva Llop, representant de l’AMPA.

Llop va voler tranquil·litzar tots els pares ja que l’antic IES “està en perfectes condicions” i va afegir que “és un centre totalment nou i amb els treballs d’acondicionament tenim tot el necessari per als estudis dels nostres fills, i pel que fa als barracons, encara que l’espai és reduït, estan bastant bé”.

Per si aquestes no eren suficients novetats amb les quals es trobaran els més xicotets a la tornada a l’escola, cap la possibilitat de canviar l’horari escolar a jornada única, proposta que va comptar amb la majoria absoluta en la votació dels pares abans d’acabar el curs, una decisió que haurà d’adoptar la Conselleria d’Educació, ja que encara no s’ha pronunciat al respecte.

Si s’aprovara les classes serien de 9.00 a 14.00, això sí, amb la possibilitat de quedar-se al menjador i anar-se’n a les 15.00 o a les 16.30. Hi hauria tallers. L’equip docent i l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes, esperen el sí de conselleria.

A uns dies per tal que els xiquets correguen pels passadissos de l’antic IES, el director Manolo Juan, des del seu nou despatx, veu per la finestra com avancen les obres de la vella escola. “El 23 de juliol van entrar les pales enderrocant el gimnàs, les aules d’infantil i alguns envans, jo sols vaig poder fer unes quantes fotos i me’n vaig anar amb la nostàlgia que arrosseguen els bons moments que hem passat. No he tornat a visitar-ho”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/