General

El Runar de Benissa denuncia que el PAI de Santa Anna es farà sobre un barranc

Pel seu interés reproduïm aquest article aparegut al diari LAS PROVINCIAS el 7 de juny de 2007:

El barranc de la partida de Santa Anna pot estar en perill si finalment s’executa el projecte urbanístic que es preveu en aquesta zona de Benissa.

Així ho han posat de manifest des del col·lectiu ecologista el Runar en afirmar que el Programa d’Actuació Integrada (PAI) de Santa Anna s’aixecarà sobre el llit d’un antic barranc.

El portaveu d’aquest grup ecologista Josep Ferrer, va explicar que tots “els fonaments en certa mesura corren perill de no assentar-se bé perquè les finques es construiran sobre un barranc per on ara discorre l’aigua”. En aquest sentit, Ferrer va apuntar que “els moviments de terra que s’estan escometent en l’actualitat han destapat els canals que anaven per sota la terra” i que desembocaven en l’emblemàtic i conegut com a Pou d’Avall.

Restes de fang

Ara, segons l’ecologista, en aquesta zona només es poden trobar restes de fang “perquè s’han modificat els cursos naturals de l’aigua i s’ha variat tot el sistema hídric de les fonts”.

Des del Runar han subratllat que “no estem en contra dels promotors ni que es construisca” però “pensem que hi ha molta superfície a Benissa perquè es construisca i hi ha parts com aquesta que es podria destinar a zona verda amb la finalitat de preservar-les”.

Per això, han sol·licitat que aquesta part de Santa Anna i el Pou d’Avall passe a estar protegida per “la seva importància des d’un punt de vista geològic i cultural dins de la població de Benissa”.

En concret, segons Ferrer, el PAI de Santa Anna s’executarà en els límits del llit del torrent que per allí transcorre, a pesar que una part sí que està contemplada just damunt.

Perill

Els ecologistes adverteixen del perill que pot suposar que s’alcen blocs de cases sobre aquests fonaments que estan en construcció ja que, segons Josep Ferrer, “construir damunt d’una zona de barranc no és el més idoni, creiem que hauria de preservar-se pel terreny i per tot el patrimoni cultural que hi ha”, en referència al Pou d’Avall.

El Partit Popular del batle en funcions, Juan Bautista Roselló, no va sol·licitar la llicència preceptiva per a la construcció que han de concedir els responsables de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a pesar que és una zona per on transcorren aigües de forma natural després de fortes pluges.

Segons va assegurar el portaveu del grup ecologista del Runar de Benissa, un dels primers errors que es va escometre quan es va portar a terme la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Benissa va ser no marcar i delimitar aquesta part com a domini públic hidràulic i catalogar, d’aquesta manera, una zona que es troba allunyada, segons va manifestar l’ecologista, a uns 40 metres del lloc per on transcorre l’aigua.

Per a Josep Ferrer, allò coherent haguera estat, quan es va revisar el nou planejament urbanístic del poble, marcar com a zona hidràulica aquells llocs per on brolla l’aigua i així evitar problemes.

Mentre els ecologistes denuncien aquests fets, les obres de construcció segueixen a bon ritme i han afectat, segons El Runar, els canals d’aigua que subministraven d’aquest bé una de les fonts més antigues de la comarca de la Marina Alta, la coneguda com la del Pou d’Avall.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?