Inici » Notícies » General

El PSPV reclama un pla d’emergències contra incendis

31 d'agost de 2007 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 31 d’agost de 2007:

Els últims incendis que estan arrasant part del territori del País Valencià han provocat que els socialistes de Benissa exigisquen a la resta de formacions polítiques que redacten de manera consensuada un pla d’emergència contra incendis que abaste tot el terme municipal. No debades, aquest poble és un dels que més terrenys abasta de tota la geografia valenciana.

Ha estat el portaveu del grup socialista, Vicent Cabrera qui ha alertat sobre la necessitat que Benissa compte amb aquest document per a “evitar una catàstrofe que desemboque en tragèdia”.

El regidor socialista va dir que a Benissa “li cal un pla territorial d’emergència” ja que entén que si es registra un foc en la zona costanera del poble, on resideix la meitat del cens electoral, “el poble quedaria desbordat.” És precisament en aquesta zona on es concentren la majoria de zones verges de Benissa, a més d’urbanitzacions ocupades tot l’any.

Així les coses, per a Vicent Cabrera “no pot ser que no estiguem protegits contra incendis a gran escala” ni en la zona del litoral ni en partides com el Bombí, la Ràpita, Benimarraig o el paratge de l’Amfama, pròxim a la carretera nacional 332.

Protocol

Cabrera va admetre estar preocupat i recorda que el seu partit va incloure aquest pla en el programa electoral. El regidor va matisar que aquest document hauria d’incloure previsions com l’evacuació de 500 persones i un calendari anual de simulacres, a més de crear a Benissa un centre de coordinació urgent. “Aquestes coses no es poden improvisar per la qual cosa ha d’existir un document amb un protocol d’actuació”, va sentenciar.

Per als socialistes, la neteja de camins que efectua el govern del PP no és la solució, sinó que sembla anar encaminada a facilitar l’accés a cases agrícoles i urbanitzacions.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/