Inici » Notícies » General

EL PSOE diu que l’inici de la variant al 2006 deixa en evidència el pla de Cotino

13 d'abril de 2005 No hi ha comentaris

Al mateix temps que la ministra Magdalena Álvarez i el president Camps signaven el protocol d’infraestructures en què s’inclou la variant de la N-332 al seu pas per Benissa, els socialistes de la localitat van criticar el batle del PP, Juan Bautista Roselló, per les seues declaracions en les quals va justificar l’adjudicació a l’empresa dels Cotino del projecte de la Ronda Nord -“que s’ha tret del calaix del seu despatx”- per la seua desconfiança que el govern escometera el desviament de la nacional. Segons l’acord entre les dues administracions, el projecte de la variant es licitarà el 2006 i compta amb un pressupost de 7,74 milions d’euros, com va informar ahir aquest diari.

El grup municipal socialista va manifestar que “no es pot confondre els ciutadans que sofreixen els problemes diaris de tràfic i que de debò necessiten una solució en la variant de la N-332, amb el que és pura i simplement una decisió política i personal seua -del batle, per aprovar el projecte dels Cotino”.

També va recriminar al batle el portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, i en referència al comentari del batle que el secretari d’infraestructures en les seues últimes declaracions no havia nomenat el desviament de Benissa que “no falte a la veritat i no implique els responsables d’infraestructures del PSOE en el tema de la Ronda Nord”. A més, el regidor de l’oposició va afegir que “en tot cas, si hi ha un responsable polític pel mig, serà el conseller del PP senyor Cotino, germà de l’administrador de l’empresa seleccionada per al desenvolupament del projecte de la Ronda Nord”.

Excepció

L’equip de govern del PP aprovarà en el proper ple el Programa d’Actuació Integrada (PAI) de la zona nord i oest de Benissa. El projecte que comporta la construcció de 2.000 habitatges aproximadament i l’execució de la ronda nord abasta una superfície de mig milió de m2 i va ser adjudicat per l’ajuntament a la mercantil urbanizadora Ronda Nord Benissa SL de la qual és conseller delegat Vicente Cotino Ferrer, germà de l’actual conseller d’agricultura, Juan Cotino.

El projecte havia estat presentat per l’empresa en 2002, abans de l’aprovació del nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Benissa, de 2003. A pesar que el consistori va desestimar en 2004 fins a quatre projectes que pretenia urbanitzar en la zona costanera del municipi, per ser anteriors al nou pla general, el govern local no ha fet el mateix amb el dels Cotino que serà aprovat en la propera sessió plenària.

Manca de tarannà democràtic

El PSOE va qualificar de manca total de respecte cap a les persones assistents a l’últim ple i als grups polítics el fet que el batle retirara l’aprovació del projecte dels Cotino de l’ordre del dia en no tenir assegurada la majoria (faltaven 2 dels 11 edils del PP) segons ell mateix va declarar. Per als socialistes, amb la retirada del punt “es demostra la manca de tarannà democràtic del batle, prejutjant el sentit dels vots dels grups i jugant amb l’avantatge de la seua majoria per no haver de fer cap concessió”.

Finalment, des de files socialistes van denunciar que el projecte dels Cotino es va intentar aprovar, sense èxit per manca d’edils, precisament dos dies abans de la constitució formal del Consell d’urbanisme i medi ambient.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/