Inici » Notícies » General

El PSOE demana al Ministeri que compre 50.000 m2 de zones verdes situades en la zona costanera

20 de desembre de 2007 No hi ha comentaris

El PSOE de Benissa sol·licitarà al Ministeri de Medi Ambient que inicie els contactes amb els propietaris per a adquirir 50.000 metres quadrats de zones verdes en la zona costanera del poble. En concret es tracta de cinc espais protegits al PGOU, però que són de propietat privada i els socialistes pretenen que el Ministeri els compre a preu de mercat. El portaveu del PSOE, Vicente Cabrera, va assenyalar que des dels Ministeris de Foment i Medi ambient s’han realitzat actuacions semblants a altres pobles de la Marina com Dénia o Finestrat per a preservar el litoral i va afegir que la citada actuació “beneficiaria a tots en general i als veïns del poble en particular”. A més, amb aquesta actuació més de 50.000 metres quadrats quedarien fora dels processos urbanístics perquè “si bé es tracta de zones verdes, on no es pot edificar, pot repercutir en l’aprofitament urbanístic” d’altres zones de l’interior del municipi. Cabrera va explicar que després de les festes de Nadal enviaran una carta al ministeri de Madrid perquè n’inicie l’adquisició.

Les zones són Els Bancs (3.213 m2), Baladrar (10.950 m2), Cantalar (14.344 m2), Llobella 3 (5.581 m2) i l’Asprar (11.497 m2).

Trànsit al costat del Pare Melchor

Per altra banda, Cabrera també va presentar ahir una proposta del PSOE que serà elevada al pròxim ple per a pal·liar el caos de trànsit que es crea a la zona de l’eixida i entrada de l’escola Pare Melchor. Els carrers més afectats són: Escoto, Xaló, Enric Valor i Juan de Juanes i la proposta socialista consisteix a perllongar el vial que transita pel camp de futbol del Convent dels franciscans fins al carrer Enric Valor, a més de modificar el sentit del trànsit en alguns dels carrers citats. Cabrera va matisar que es tracta d’una proposta temporal -fins que s’urbanitze la zona de Pla de Molins- , que segons el portaveu socialista, no suposaria un gran desembors. És més, va indicar que “les infraestructures a realitzar són mínimes amb l’empolament de dos bancals” que ara mateix són utilitzats com a aparcament per l’ajuntament i per tant s’hauria “d’arribar a un acord amb els propietaris”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/