Inici » Notícies » General

El PP recupera el projecte de la ronda nord

5 d'abril de 2005 No hi ha comentaris

L’equip de govern del PP de Benissa té previst aprovar hui el projecte d’execució de la Ronda Nord, un vial que descongestionarà la N-332 al seu pas per la localitat i que implica la construcció de 2.000 habitatges. L’oposició afirma que s’afavoreix l’empresa del germà del conseller d’Agricultura, Juan Cotino.

Després de dos anys a la nevera, el projecte de desenvolupament de la Ronda Nord s’ha desbloquejat i el PP presentarà al ple de l’Ajuntament que se celebra hui l’aprovació d’un projecte que segons l’oposició “fa molt mala olor”.

La corporació haurà de pronunciar-se sobre les propostes d’actuació urbanística per als sectors de la zona nord i oest del nucli urbà i la creació d’un bulevard que unirà l’Avinguda de Madrid a la zona de la costera del Povil amb l’encreuament de la carretera de Xaló.

La proposta tècnica es va presentar l’agost de 2002, abans de l’aprovació del nou Pla General, i implica la construcció de 2.000 nous habitatges en una superfície de mig milió de metres quadrats, i acabar amb el pas de vehicles per la travessia de la N-332 al seu pas per la localitat.

El projecte s’eleva al ple amb el dictamen favorable de la comissió informativa d’urbanisme i consisteix a adjudicar els sectors Pla de Molins, Costera del Povil i la unitat d’execució La Costa 1, a l’empresa urbanitzadora Ronda Nord Benissa SL, i el sector Orxelles als propietaris que conformen l’agrupació d’interès urbanístic Orxelles 1.

Sense alternatives

El principal partit de l’oposició, Ciutadans per Benissa (CIBE) s’oposa a aquesta adjudicació i reclama que es reinicie tot el tràmit per a facilitar la presentació de noves propostes i la construcció d’habitatges de protecció oficial (VPO).

Al novembre de 2002 el govern va rebutjar prorrogar el termini d’admissió d’alternatives tècniques a la ronda nord, a pesar del malestar que va generar aquesta proposta en els veïns i propietaris del sòl.

Els independents demanen que aquesta zona es desenvolupe mitjançant la gestió directa de l’Ajuntament mitjançant la mercantil Benissa-Impuls per a afavorir la construcció de VPO.

El CIBE assenyala, també que l’empresa a la qual es pretén adjudicar no és propietària del sòl i que es tracta essencialment d’una maniobra política “d’amiguisme” partidista per a afavorir un grup empresarial. I és que el representant de la constructora Ronda Nord Benissa, Vicente Cotino, és germà de l’actual conseller d’agricultura, Juan Cotino, i representant de les empreses que van desenvolupar els polígons industrials de Pla de Carrals i Bonaire.

El batle va rebutjar les acusacions i va assegurar que la tramitació de la proposta és legal.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/