Inici » Notícies » General

El PP aprova un PAI en no votar el portaveu del PSOE per ser l’advocat de la promotora

24 de gener de 2008 No hi ha comentaris

El PP de Benissa va adjudicar en el ple del dimarts la urbanització de Pedramala 2 a l’empresa Construcciones Benimarco SL gràcies al vot de qualitat del batle. L’oposició i el seu soci del PSD van votar en contra, encara que l’absència forçada en el punt del portaveu socialista, que assessora a l’empresa adjudicatària, va permetre que hi haguera un empat en les votacions. El PAI té 180.000m2 situats en una muntanya que limita amb un paratge protegit.

Benissa va viure el dimarts passat un dels plens més estranys dels últims anys. El PP va aconseguir adjudicar el PAI de Pedramala 2, de 180.000 metres quadrats, a l’empresa Construcciones Benimarco SL gràcies al vot de qualitat del batle. El regidor del PSD, Paco Montagud, soci dels populars, va sol·licitar que el punt quedara sobre la taula per a consensuar les dues alternatives presentades. Una proposta a la que es van adherir els tres regidors del CIBE-Bloc i els quatre regidors socialistes que quedaven en la sala. Amb anterioritat a iniciar-se el debat, el portaveu del PSOE, Vicent Cabrera, va haver d’absentar-se per incompatibilitat en el punt en assessorar jurídicament a la promotora que finalment va aconseguir l’adjudicació. Gràcies a l’absència de Cabrera, el batle popular, Juan Bautista Roselló, va fer valdre el seu vot de qualitat per a desempatar: primer desestimant que el punt quedara sobre la taula i després adjudicant el programa a Construcciones Benimarco SL.

Paratge natural

La zona que es pretén urbanitzar és un dels paratges més bells de la zona i limita amb sòl no urbanitzable d’especial protecció de Calp. El PAI afecta a 180.000 metres quadrats de muntanya que en el PGOU de Benissa consten com a urbanitzables i es preveu construir 72 cases en parcel·les de 2.500 metres quadrats. L’alternativa de Construcciones Benimarco SL la formen propietaris de terreny, mentre que Pedramala 2 SL aglutina els propietaris de cases de la zona. L’alternativa d’aquests últims era menys agressiva amb el paisatge ja que contemplava la realització de 14 cases menys i sobretot no apareixia un vial que crearà un fort impacte visual des de Benissa i Calp.

El batle, Juan Bautista Roselló, va argumentar en les seues intervencions que mancava de sentit deixar el punt sobre la taula ja que feia quatre anys que es debatia i no s’havia arribat a un consens. En aquest sentit, va justificar el vot del PP en favor de l’alternativa més agressiva amb el medi ambient assenyalant que en estar ambdós programes presentats per propietaris, s’havien decantat per la millor oferta tècnica, la de Benimarco, que era la més econòmica.

Uns arguments que foren rebatuts des de l’oposició. Socialistes i nacionalistes van indicar que no hi havia cap urgència per a aprovar el PAI donada la recessió econòmica del sector i van posar com a exemple el PAI de Racó de Galera, -a escassos metres del de Pedramala- que està urbanitzat i on únicament s’han sol·licitat un parell de llicències. Pel que fa a aquest tema, els socialistes van indicar que si realment l’ajuntament té tanta urgència a urbanitzar la zona que siga l’ajuntament el que desenvolupe el PAI amb gestió directa com ocorre en altres zones del poble. Per la seua banda el Bloc, va centrar la seua intervenció a rebatre l’objectivitat dels informes tècnics ja que segons el seu parer són molt semblants i la principal diferència és el vial que apareix en l’alternativa de Construcciones Benimarco SL i que és rebutjat pels propietaris.

Els propietaris de cases diuen que la seua alternativa és més econòmica

L’alternativa formada pels propietaris de cases asseguren basant-se en un informe urbanístic que la seua oferta és més econòmica, entre altres coses, perquè no contempla el nou vial que tindrà un pendent del 12% i que ha de sustentar-se sobre un gran mur. Les principals xifres de la proposta de Pedramala 2 SL són: 3.117.975 euros de pressupost d’execució de la contracta; 200.000 euros d’honoraris tècnics; 67.000 de taxes, notaria i Registre; 235.594 euros de despeses de gestió i benefici empresarial i 157.062 de costos financers. Pel que fa a aquest tema, afegeix l’informe que la proposta de Construcciones Benimarco SL figura amb un pressupost major d’execució 3.264.032 euros, redueix els honoraris tècnics en 79.747 euros però no inclou les despeses de taxes de notaria, registre i financers i el seu respectiu IVA, que sumen 224.062 euros. Tot això els porta a afirmar que el benefici empresarial i despeses de gestió de Benimarco ascendeixen a 251.817 euros, en contraposició dels 235.595 de la seua alternativa, que per tant seria més econòmica. Per altra banda, el regidor del CIBE-Bloc, Isidor Mollà, va indicar que l’aprovació era nul·la en necessitar majoria absoluta.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/