Inici » Notícies » General

El Parlament Europeu aprova una moratòria en la construcció al litoral valencià

14 de desembre de 2005 No hi ha comentaris

El Parlament Europeu ha aprovat una moratòria en la construcció del litoral del País Valencià. El dimarts, es va votar l’informe de la liberal Fourtou sobre els abusos urbanístics. Des de Els Verds s’ha destacat que encara que el PP i els Liberals van aconseguir eliminar algunes referències a la jurisprudència europea, s’ha votat a més a favor de l’aplicació de les avaluacions ambientals estratègiques i les directives de contractació pública i de l’aigua.

També han remarcat la definició d’interès públic que justifica les urbanitzacions i la reducció del paper dels agents urbanitzadors, així com el fet que s’han recollit gran part dels suggeriments de milers de ciutadans afectats i del Síndic de Greuges.

L’eurodiputat del grup Verds-ALE David Hammerstein ha demanat a les autoritats locals i autonòmiques que prenguen nota “perquè estan permetent l’escàndol de la rajola. L’urbanisme depredador del Mediterrani ja és una qüestió notòriament europea i haurà de respondre davant les manifestes vulneracions de la legalitat comunitària.”

Toni Roderic, portaveu de Els Verds del País Valencià, ha assenyalat ha assenyalat per la seua banda que “ara la Comissió Europea ha rebut un missatge ben clar per a procedir amb energia i decisió”.

Font de la notícia: Canfali

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/