Inici » Notícies » General

El Govern rebutja fer un enllaç directe que connecte Calp amb l’AP-7

1 d'octubre de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS l’1 d’Octubre de 2009:

El Govern ha declinat la proposta de Calp de fer un enllaç directe amb l’AP-7 i aposta per fer dos vials paral·lels a la N-332 per connectar la vila del Penyal amb els accessos a Benissa i Altea.

Davant aquesta decisió, l’Ajuntament calpí ha obert el període de participació pública de l’estudi de paisatge del traçat proposat pel Govern.

Segons l’executiu local, el Ministeri de Foment està estudiant l’enllaç de Calp amb l’autopista mitjançant una carretera amb dos trams, un que connectaria amb la variant de Benissa, discorrent en paral·lel a l’actual N-332, i un segon tram pel sud que aniria paral·lel a la nacional per enllaçar amb l’accés a l’AP-7 d’Altea. Aquesta alternativa no preveu un accés directe des de Calp, sinó que es basa en la creació de vials paral·lels a la N332 per connectar la ciutat del Penyal amb els accessos de Benissa i Altea.

El batle, el nacionalista Ximo Tur, va apuntar ahir que Calp “pateix una manca històrica en les comunicacions en general, que resulten molt deficients i que a ple segle XXI estan per resoldre”. Davant aquest panorama el batle va comentar que el que planteja el Ministeri és una solució, una solució que no és, va matisar, l’alternativa defensada per l’executiu, però és vàlida segons Tur, “si amb ella se solucionen els problemes dels accessos del municipi”.

L’expedient està en fase d’avantprojecte pel que des de l’Ajuntament van assegurar que és necessària la col·laboració de la població, per aquest motiu l’executiu ha propiciat un període de participació pública. Des d’ahir ja estan a la disposició dels ciutadans dos panells explicatius en l’Oficina d’Atenció al Ciutadà on podran informar-se sobre el traçat i trobar les enquestes. Es tracta d’un Pla de Participació Pública per conèixer la percepció que els veïns tenen sobre els efectes que en el paisatge tindrà aquest projecte. El cert és, segons el batle, que a simple vista, la proposta del Ministeri “és molt complexa”, per l’orografia tan complicada que ha de superar. Un fet, va dir, que suposarà un cost major per a l’execució del projecte.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/