Inici » Notícies » General

El Fons Valencià per la Solidaritat aprova els projectes de 2009

12 de juny de 2009 No hi ha comentaris

El Fons Valencià per la Solidaritat va celebrar ahir la seua Assemblea General de Socis a Simat, en l’orde del dia figurava fer el balanç de l’activitat realitzada en el 2008 i ratificar els projectes de cooperació a desenvolupar a 2009.

El Fons Valencià per la Solidaritat va celebrar el dijous per la vesprada a Simat de la Valldigna la seua Assemblea General de Socis. La reunió es va realitzar a l’Almàssera del Monestir de Santa Maria de la Valldigna, i van participar alcaldes i regidors dels ajuntaments socis de l’entitat.

El Fons Valencià agrupa a més d’un centenar d’ajuntaments valencians i huit mancomunitats de municipis, i té com a objectiu posar en comuns recursos i esforços municipals per a contribuir des de l’àmbit valencià al desenvolupament dels països del Sud per mitjà d’un fons econòmic que servisca per finançar projectes de cooperació i sensibilització.

En l’orde del dia figuraven com a punts més destacats l’aprovació de la Memòria d’activitats i projectes de 2008 i ratificar els projectes de cooperació per al 2009.

Al llarg de l’any 2008 el Fons Valencià ha participat en un total de 25 projectes de cooperació al desenvolupament. Es tracta d’un conjunt de projectes on s’inclouen els executats pel mateix Fons, com d’altres que han sigut proposats i executats per ONGD del Sud i del Nord, així com també es troben les d’actuacions d’emergència i ajuda humanitària (amb les aportacions extraordinàries dels socis del Fons), estes últimes coordinadament amb el Comité d’Ajuda Humanitària i d’Emergència de la Comunitat Valenciana. L’import de l’ajuda prestada als 25 projectes ha estat de prop d’1 milió d’euros.

Els projectes aprovats en 2008 es distribueixen en 9 territoris: Nicaragua, El Salvador, Guatemala, Hondures, República Dominicana, Equador, Perú, Sàhara Occidental i Camerun; també cal assenyalar els projectes de sensibilització realitzats a la Comunitat Valenciana. Els projectes del 2008 estan relacionats amb l’educació, el municipalisme i el desenvolupament local, les infraestructures, la dona, la salut, les emergències i la sensibilització.

En l’Assemblea de Socis es van ratificar els projectes a desenvolupar durant 2009. Són en total 21 els projectes de cooperació en què es col·laborarà i participarà, tant tècnica com econòmicament, amb les aportacions dels ajuntaments membres durant enguany. L’import dels 21 projectes suposa un total de 1.413.497,89 €. Estos projectes es distribueixen en 11 països: El Salvador, Guatemala, Hondures, República Dominicana, Nicaragua, Mèxic, Equador, Bolívia, Sierra Leona i Camerun; i s’ocupen de sectors com el municipalisme, la salut, l’educació, el desenvolupament comunitari, la dona i joventut. També cal incloure en el conjunt dels projectes les iniciatives d’emergència i ajuda humanitària (projecte a Palestina) i els projectes de sensibilització a desenvolupar a la Comunitat Valenciana.

Juan Bautista Roselló, Alcalde de Benissa i President del Fons Valencià, va valorar els resultats del 2008 d’una manera molt positiva i va remarcar el paper que assumeix des de fa 17 anys el Fons Valencià per la Solidaritat com a entitat que reuneix als ajuntaments que treballen des de la Comunitat Valenciana en cooperació al desenvolupament d’una manera descentralitzada, subratllant el compromís solidari dels ajuntaments i municipis valencians amb els països del Sud.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/