Inici » Notícies » General

El consistori planteja fer el pla de la Llobella després de rebutjar-se les propostes de les 6 empreses

17 de desembre de 2005 No hi ha comentaris

Els membres del Consell d’Urbanisme i medi ambient de Benissa no es van decantar, el dijous a la vesprada, per cap de les sis propostes que han estat presentades per empreses privades per a urbanitzar l’últim tram verge de litoral des de Moraira fins a Altea, és a dir el sector de la Llobella de Benissa.

Totes les alternatives tècniques van ser rebutjades en no complir amb la normativa exigida i, al mateix temps, per la quantitat de defectes que acumulen, va especificar el batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, als més de 25 assistents a l’assemblea del Consell.

En aquest sentit, Roselló va advertir després del rebuig de les alternatives que la millor solució per a desenvolupar el sector de la Llobella “podria ser que l’ajuntament s’encarregue, per gestió directa, de la redacció d’un nou pla parcial més en concordança amb els interessos municipals que el de les sis propostes plantejades”.

Amb aquesta ja en són quatre les assemblees del Consell Municipal d’Urbanisme i Medi ambient en les quals s’han debatut el futur del sector des que es presentessaren les sis alternatives a la fi d’estiu i no obstant això encara no s’ha arribat a una conclusió definitiva sobre la zona que té un valor excepcional en no haver estat urbanitzada massivament com la resta del litoral que es troba entre Altea i Moraira.

D’aquesta forma, segons va manifestar la Regidora d’Urbanisme de la localitat, Pepa del Valle, els assistents a l’assemblea van exigir a l’ajuntament que “es propose un termini perquè com més aviat millor es prenga una decisió definitiva sobre la urbanització de la Llobella”.

A les propostes plantejades per sis empreses privades cal sumar una més que va ser presentada pel portaveu socialista de Benissa, Vicent Cabrera, aquesta mateixa setmana. Un projecte que segons el mateix portaveu del PSOE “és molt menys depredador amb el territori”. Cabrera va explicar que el terme de la Llobella havia estat estudiat per a “ajustar” una proposta amb una intervenció urbanística “mínima”.

No obstant això el batle, Juan Bautista Roselló, va considerar en l’assemblea que la proposta dels socialistes “és inviable” per incomplir el PGOU així com la llei de costes.

Dies abans el batle va afirmar que es tractava de la “pitjor proposta” plantejada en l’ajuntament i a més va acusar Cabrera de “representar a empreses privades amb aquest pla parcial”.

Font de la notícia: Levante-EMV

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/