Inici » Notícies » General

El Consell i el Fons Valencià per la Solidaritat cooperen per la democràcia a Amèrica Llatina

31 de març de 2010 No hi ha comentaris
Juan Bautista Roselló i Rafael Blasco

Juan Bautista Roselló i Rafael Blasco

Hui la cooperació valenciana ha unit el Consell i el municipalisme de diferent signe polític per a impulsar un acord que enfortirà la democràcia als governs locals d’Amèrica Llatina. El conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, ha signat hui un conveni amb el president del Fons Valencià per la Solidaritat, Juan Bautista Roselló, entitat que aglutina més de 121 ajuntaments i 8 mancomunitats de municipis, per a recolzar la democràcia als governs locals a Amèrica Llatina, en aquest cas concret, a El Salvador.

L’objectiu del conveni consisteix a enfortir les institucions municipals del Salvador, mitjançant l’aplicació de la Llei de la Carrera Administrativa Municipal, la participació de les dones, i les bones pràctiques als governs locals. El projecte beneficiarà un total de 303.923 persones de 262 municipis del país.

A la seu de la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania s’han donat cita batles i regidors de diferents municipis socis del Fons Valencià, pertanyents a diferents formacions polítiques presents al municipalisme del País Valencià. Han assistit, el president del Fons Valencià i batle de Benissa, Juan Bautista Roselló; la vicepresidenta del Fons Valencià i batllessa de Montaverner, Belén Esteve; el tresorer del Fons i batle d’Otos, Emili Mira; el secretari de l’entitat i batle de Benifairó de la Valldigna, Jesús Ferrando; i altres batles d’ajuntaments socis del Fons Valencià com Robert Renau (Ajuntament d’Estivella), Conxa García (Batllessa de Picassent), Amparo Arcis (Batllessa de Benifaió), Santiago Arévalo (Ajuntament d’Énguera), i altres regidors representants dels ajuntaments d’Anna, Algemesí, Massamagrell, Torrent, Beniarjó, Tavernes de la Valldigna, Morella i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, socis tots del Fons Valencià per la Solidaritat.

Membres del Fons Valencià per la Solidaritat

Membres del Fons

Aquest programa de cooperació, amb una dotació de 300.000 euros, realitzarà les següents activitats: campanya d’informació i divulgació i de Jornades Nacionals sobre la Llei de Carrera Administrativa Municipal (LECAM) per presentar el projecte als Consells Municipals; construcció, equipament i posada en funcionament del Centre de Formació Municipal; accions de capacitació per a l’enfortiment de la participació de les dones en la Carrera Administrativa Municipal per al desenvolupament local amb equitat de gènere, entre d’altres accions.

El conseller Blasco i el president del Fons Valencià i batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, han posat en relleu la col·laboració entre la Generalitat i el Fons Valencià per la Solidaritat, entitat que està al servei de la cooperació municipal i agrupa a 121 municipis i 8 mancomunitats, “perquè conjuminant esforços entre totes les administracions, la cooperació valenciana guanya en eficàcia”.

En aquest sentit, els dos han destacat “la importància dels esforços que les administracions locals estan duent a terme per a l’eradicació de la pobresa i el desenvolupament sostenible dels pobles més empobrits i la seua especial contribució a la sensibilització i educació al desenvolupament de la població valenciana, ja que constitueixen el graó de l’administració més propera a la gent.

Col·laboració amb el Fons Valencià per la Solidaritat

Durant aquesta legislatura, la Conselleria de Solidaritat i Ciutadania ha subvencionat al Fons Valencià per la Solidaritat dos projectes per import de 623.322 euros, ambdós relacionats amb l’enfortiment del municipalisme a El Salvador. Entre els països prioritaris d’actuació del Pla Anual de Cooperació es troba El Salvador.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/