Inici » Notícies » General

El Col·lectiu El Runar demana que no s’enderroquen les Escoles Velles

16 de març de 2007 No hi ha comentaris

El Col·lectiu El Runar ha publicat el comunicat següent després d’haver-se donat a conèixer en el ple celebrat el dimarts passat que en els pressupostos municipals de 2007 hi ha una partida de 40.000 euros per a enderrocar l’edifici de les Escoles Velles de Benissa:

Davant la proposta de demolició de les antigues escoles velles per part del govern de l’Ajuntament de Benissa volem manifestar:

1r) Que l’edifici conté un elevada importància per al patrimoni arquitectònic de Benissa. Aquest edifici és un exemple singular de l’arquitectura escolar al primer terç del segle XX únic a la comarca de la Marina Alta i que fou ideat a la II República amb el nom de grup escolar Alícia Pestaña.

2n) Que aquesta importància arquitectònica no únicament ha estat reconeguda per arquitectes i membres de la cultura local i comarcal sinó a més a més pel professor d’arquitectura de la universitat d’Alacant, José Luis Oliver, el qual va mostrar la seua importància al cicle de Patrimoni i Cultura organitzar l’any 2005 pel Runar al qual no va assistir cap membre de la corporació.

3r) Conté un alt valor arquitectònic però també sentimental per a diverses generacions de benissers.

4t) Que l’edifici està inclòs en Àrea de Rehabilitació al Centre Històric de Benissa degut al gran interés històric declarat per la Conselleria de Territori i Habitatge. Açò suposa que l’ajuntament pot sol·licitar subvencions per a rehabilitar l’edifici tant interiorment com exteriorment disminuint les despeses aportades pel municipi de Benissa.

5é) Que la rehabilitació i conservació dels trets arquitectònics fonamentals de l’edifici no suposa cap obstacle per dur endavant el projecte del nou ajuntament i la sèrie d’instal·lacions culturals, socials i juvenils previstes inicialment. La solució és optar per una transformació de l’espai que conjugue la modernitat que poden utilitzar a la zona de l’antic Garatge Central i dependències del carrer Bilbao amb la conservació de l’edifici de les escoles velles.

6é) Recordar el compromís que en el seu dia el batle Joan Baptista i del Director General de Patrimoni Cultural David Serra de fer partícep en el disseny de l’edifici el Consell d’Urbanisme i Medi Ambient que a dia d’avuí hauria de ser substituït pel grups de participació de l’Agenda Local 21 de Benissa.

7é)Que durant aquesta legislatura s’està assistint a una pèrdua total del patrimoni arquitectònic benisser que va començar amb la demolició i construcció d’una mala còpia del Taller d’Ivars i desgraciadament les futures demolicions de la casa quarter de Benissa i ara l’edifici públic de les escoles velles.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/