Inici » Notícies » General

El Bloc lamenta la desaparició de l’Agenda Local 21

14 de març de 2011 Un comentari
Logo de l'Agenda Local 21 de Benissa

Logo de l'Agenda Local 21 de Benissa

El candidat a l’alcaldia del BLOC de Benissa, Xavi Tro, ha lamentat aquest matí que l’Agenda Local 21 haja desaparegut en aquesta legislatura. Segons el regidor “l’Agenda Local 21, és un procés participatiu, obert, integral i continu en què els ciutadans i ciutadanes debaten i decideixen quin és el model de desenvolupament que ha d’assolir el municipi, en aquest cas Benissa, per tal d’assegurar la millora de la qualitat de vida de les generacions actuals i futures, i on els criteris que regeixen una Agenda 21 Local són la participació ciutadana i el desenvolupament sostenible, entenent per sostenible aquell desenvolupament que garanteix la satisfacció de les nostres necessitats actuals i les futures”.

Des d’aquest partit comenten que l’última activitat es va fer a gener del 2008, fa ja més de dos anys, quan des de la Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Benissa es va programar un taller d’agricultura que consistia en un cicle de conferències sobre la situació actual de l’agricultura a Benissa.

En eixe sentit, el portaveu del BLOC, Xavi Tro, ha assenyalat com a responsable d’aquesta paralització al portaveu del PP i regidor de l’Agenda Local 21 a Benissa, José Maria Serna, ja que segons paraules del regidor nacionalista “el portaveu del PP sembla que no creu en la participació ciutadana”.

Tot i que des del Bloc consideren que ja és tard per a tornar a posar en marxa l’Agenda Local 21 en aquesta legislatura, des d’aquest partit es comprometen a reactivar la iniciativa abans que acabe el 2011 si ostenten la batlia o formen part de l’equip de govern

El portaveu nacionalista ha manifestat també que aquest fòrum, on molts benissers preocupats pel futur del poble no dubtaven en utilitzar part del seu temps d’oci desinteressadament i en benefici de la totalitat dels benissers i benisseres, haguera sigut un bon banc d’idees per tal de buscar els millors llocs on invertir en els plans E i Confiança que s’han portat a terme en el nostre municipi. Així com, per confeccionar els pressupostos municipals de l’exercici anterior i d’enguany, uns pressupostos difícils en aquests temps de crisi. O també l’ordenança municipal reguladora de la convivència ciutadana en l’espai públic del terme municipal de Benissa aprovada per unanimitat de tots els grups polítics en el ple ordinari del mes de maig del 2010.

“Estic segur que amb les idees d’aquest fòrum en funcionament, tots aquests projectes, els pressupostos i l’ordenança hagueren sigut millors”, ha sentenciat el portaveu del BLOC, Xavi Tro, mentre lamentava que a dia de hui encara moltes de les idees sorgides del fòrum ciutadà no s’han portat a terme i això és una falta de respecte per als participants i per a tots els benissers respectuosos amb el medi ambient i amb fer créixer el nostre municipi de forma sostenible i que van donar en el seu dia solucions a problemes i temes tan complexos com són el tractament dels residus, l’energia, l’aigua, la integració social, etc”.

D’altra banda, el regidor també responsable de l’àrea de cultura veu amb enveja el correcte funcionament de les Agendes Locals 21 d’altres municipis de la Marina Alta, especialment la del poble veí de Teulada, que l’any passat li va ser reconeguda la seua tasca, bona gestió i posada en pràctica en el seu pla d’acció per la Diputació d’Alacant i més concretament per Alacant Natura, la xarxa provincial de l’Agenda Local 21.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Un comentari»

  • Pepet ha dit:

    (…)Des d’aquest partit comenten que l’última activitat es va fer a gener del 2008, fa ja més de dos anys, quan des de la Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament de Benissa es va programar un taller(…)

    L’última cosa que es va fer va ser al 2008. Per què des del Bloc no ho han denunciat fins ara? Els partits a falta d’un mes o dos per a eleccions comencen a dir que farien i això té un nom: electoralisme, pur i dur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/