Inici » Notícies » General

El batle visita la Casa del Tros de les Calcides

4 de març de 2011 No hi ha comentaris
El batle i altres autoritats municipals visiten l'escola taller a la Casa de Tros de les Calcides

Visita a la Casa de Tros de les Calcides

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, ha visitat les obres que s’estan realitzant a la “Casa del Tros de les Calcides” a càrrec dels alumnes de l’Escola Taller. Ha estat acompanyat per la regidora de personal, Josefina Ivars i altres membres de la corporació, veïns de la zona i per l’arquitecte local, Toni Banyuls.

Durant més d’un any, els alumnes, contractats gràcies a una subvenció de la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació, a través del Servef, han treballat en les obres de conservació i rehabilitació de la Casa del Tros de les Calcides, sota la supervisió de l’arquitecte Toni Banyuls, que ha redactat el projecte tècnic.

Els alumnes, un total de 35 joves d’edats compreses entre els 16 i els 25 anys, han rebut classes teòriques i pràctiques sobre tres especialitats: picapedreria, maçoneria i obra de paleta. Després d’aquesta primera fase d’aprenentatge, es van posar a la feina per dur a terme aquests treballs de rehabilitació.

Segons ha comentat el batle, aquest projecte, a través del qual s’han aconseguit 987.365,05 euros, va començar al desembre de 2009 i està previst que finalitze al desembre de 2011. “La intenció era donar un oportunitat laboral a aquests joves i d’altra banda, rehabilitar aquesta construcció del segle XV, situada a la zona de Montemar i que es trobava molt deteriorada”, ha ressaltat.

Durant la visita els veïns i visitants de la zona han pogut gaudir de les explicacions que ha realitzat Bañuls sobre la història de la casa i els usos que va tindre en diferents èpoques.

Cal recordar que la Casa del Tros de les Calcides està declarada Bé d’Interès Cultural per la Generalitat Valenciana i posseeix, a més, les màximes proteccions al PGOU de Benissa.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/