General

El batle sospita que Foment busca retardar el projecte de la variant

L’escalada bel·ligerant que viu Benissa des del passat mes d’agost va augmentar ahir un poc més justament abans del ple d’aquesta nit, que es preveu com els partits de copa, carregats. A les 10.30 van comparèixer el portaveu de Ciutadans de Benissa-Bloc, Isidor Mollà, i el regidor del PSOE, Juan Crespo. Ho van fer per a denunciar “el secretisme i l’ocultació” amb què, segons ells, l’equip de govern del PP ha dut l’exposició pública de la modificació en el traçat de la variant de la N-332.

Uns canvis en la idea anterior que responen al fet que, segons les sospites del batle, Juan Bautista Roselló, el Ministeri de Foment “té l’objectiu de retardar l’execució de la variant de l’anterior Govern -el de José María Aznar es va referir-“. Aquesta declaració la va fer en el mateix lloc que l’independent Mollà i el socialista Crespo, però una hora després.

No obstant això, per a l’oposició “és impossible” que el batle no coneguera fins al mes d’agost, com assegura el popular, la modificació que s’emporta per davant 10 cases, alguna d’elles de primera residència. Segons el relat de Mollà i Crespo, en el document que està a exposició pública s’explica que el 19 d’abril d’aquest mateix any l’Ajuntament de Benissa va donar llum verda als canvis encara que “no vam veure la proposta tècnica”, va confessar el popular Juan Bautista Roselló. Per a l’oposició aquella llum verda a la modificació de la variant de la carretera N-332 no és més que una acceptació “de forma tàcita” d’una “desproporcionada remodelació del traçat en direcció a Calp i el canvi en direcció a Teulada”.

Document del ple

En el ple d’aquesta nit, l’equip de govern del PP presentarà una proposta d’Ajuntament que contempla al·legacions i entre les quals, segons el document a què ha tingut accés Levante d’Alacant, no es contempla modificar el nou traçat en l’eixida a Calp per a rebaixar l’enderrocament de cases. No obstant això, el batle del Partit Popular va assegurar ahir mateix que el document proposa la conservació de “cases preexistents” si bé en el punt tercer de les al·legacions, al qual es referia Juan B. Roselló, no diu res en aquest sentit. Amb tot, el batle va insistir diverses vegades que “una administració no pot modificar un traçat per a beneficiar a uns o altres propietaris”.

És tal la inquietud que existeix entre els afectats, són més de 100 famílies a les quals toca la variant, que els grups de l’oposició PSOE i CIBE-Bloc demanaran aquesta nit que el ple de l’ajuntament sol·licite l’ampliació del termini d’exposició pública de la modificació a tot el mes de setembre. Per cert que el període per a presentar al·legacions acaba divendres que ve dia 8.

Així mateix, l’exregidora d’urbanisme, Josefa del Valle, va mostrar el seu malestar amb l’actuació del batle i va assegurar que mentre va ocupar el càrrec, fins al mes de juny, no va tindre notícies de cap reunió per a plantejar “modificacions o millores” i va apostar per “reduir l’agressivitat de la proposta actual”.

Venda justificada

Per altra banda, el batle va comentar la construcció d’un hospital privat en l’antic asil de Bellita. En aquest sentit, Roselló va explicar que “la venda encara no s’ha portat a terme perquè l’última paraula la té la Generalitat” si bé va matisar que “tots els tràmits s’han fet correctament” i l’alienació del patrimoni -més de 80.000 m2- “està justificada”.

Quant a la situació dels arrendataris dels terrenys, el batle va prometre que “la junta del patronat els tindrà en compte jurídicament i econòmic”.

El fantasma reapareix

Una de les novetats que inclou la modificació en el traçat de la variant de la N-332 al seu pas per Benissa és la creació d’una nova rotonda que estarà situada en la confluència de les carreteres de Xaló i de la partida de Pinos.

Una infraestructura que des dels grups de l’oposició van comentar irònicament en dir que “no té sentit si no és que en el futur es vulga fer un macroprojecte”.

En aquesta mateixa zona és on estava prevista la construcció de dos camps de golf i 4.700 habitatges amb hotels. Una actuació urbanística que va provocar una reacció social que fins i tot va acabar en una gran manifestació que va forçar la seua desestimació.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?