General

El batle inaugura el Parc de Bellita i intenta resoldre la polèmica de les restes humanes

La pau i l’assossec que ahir es respiraven al Parc de Bellita no han fet callar la polèmica dels últims mesos. El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló, i la regidora de Parcs i Jardins (i des de fa poc també de Cementeris), Josefina Ivars, ambdós del PP, van inaugurar el parc que s’ha creat als terrenys que des de 1876 ocupava el cementeri vell de Bellita. L’oposició, en concret el CIBE-Bloc, ja havia anunciat que no assistiria a l’acte perquè considera que el batle va impulsar a tot córrer el projecte d’aquest jardí després descobrir-se que les obres d’enderrocament per una banda del cementeri (és la que correspon a una parcel·la privada on va a construir-se una nau industrial) van remoure restes humanes.

EL batle va dir ahir que ha explicat “tant com ha pogut” per quin motiu l’ajuntament no ha recuperat la titularitat pública d’aquesta parcel·la del cementeri vell que ara limita amb el Parc de Bellita. “Hem mantingut contactes amb els propietaris, però el cost econòmic de la parcel·la no interessava l’ajuntament de cap manera”, va dir Roselló, que va insistir en dir que no tenia sentit ampliar el parc 12 metres més en uns terrenys “ja consolidats urbanísticament”.

El batle va admetre que la inauguració del nou parc s’ha fet esperar, ja que en principi es va anunciar per al passat 15 de desembre. Va dir que habilitar aquesta zona com a jardí públic “estava en la ment de l’ajuntament i del poble des de feia anys”.

També va explicar que s’han trigat sis anys a traslladar al cementeri nou totes les restes humanes que seguien en les tombes del cementeri vell de Bellita. “Després de traslladar tots les restes, hem convertit l’antic cementeri en un jardí per a tots els benissers”, va manifestar Roselló, que va destacar que el Parc de Bellita manté elements arquitectònics del cementeri com l’entrada (en eixe lloc hi ha un antic plafó amb la llegenda “cementiri de la vila de Benissa. Any 1876”), una creu de pedra i el mausoleu de la família Dolores Piera. El jardí conserva, a més, xiprers monumentals de més de cent anys d’antiguitat. “S’ha fet un gran esforç per a convertir un cementeri en ruïnes en un jardí tranquil per a passejar i recrear-se”, va destacar Josefina Ivars.

Per a aquest parc es va plantejar en principi el nom de Jardí de l’Eternitat, que al final s’ha descartat en considerar-lo massa barroc. El batle va dir que era important mantindre el nom de la partida de Bellita.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?