General

El batle de Callosa d’en Sarrià vol fer un eix viari Calp-Sant Joan foradant Bèrnia

L’Ajuntament de Callosa ha elaborat un estudi per a dur la N-332 a l’interior i crear un eix viari entre Calp i Sant Juoan, travessant la serra de Bèrnia mitjançant túnels. El projecte va ser exposat aquesta mateixa setmana a l’Associació d’Empresaris i Promotors de Benidorm i Comarca, la qual va expressar el seu suport. L’objectiu de l’Ajuntament callosí és que el Consell assumisca el projecte a través de la Xarxa d’Infraestructures de la Generalitat. El batle de Callosa d’en Sarrià, Bautista Saval, va assenyalar que el sistema viari que discorre paral·lel a la costa està saturat i és insuficient per a poder absorbir el trànsit dels prop de 50.000 vehicles que diàriament transiten per les carreteres de la comarca que intercomuniquen els municipis de la Marina Baixa.

El projecte, que ja ha estat presentat als promotors immobiliaris de la comarca, estableix un eix viari entre Calp i Sant Joan per l’interior, “amb la qual cosa els problemes d’accessos i comunicacions que patim molts municipis, quedarien resolts amb el traçat i els enllaços necessaris perquè tots estiguérem pròxims a aquesta via”, assenyala Bautista.

Saval va explicar que el traçat discorre per sòl rústic, amb la qual cosa els costos d’expropiacions serien reduïts, “i a més aquest es podria aprofitar per a crear totes les infraestructures de canalitzacions d’aigua i gas que necessita la comarca”, va assenyalar. Segons aquest estudi, el traçat del viari travessaria la serra de Bèrnia a través de túnels en una zona pròxima a Callosa, passaria entre els municipis de la Nucia i Polop de la Marina i discorreria per darrere de Sierra Cortina.

El batle de Callosa té clar que “no va a deixar passar l’oportunitat i caure de nou en l’aïllament”. El projecte que planteja milloraria el desenvolupament i revitalitzaria l’economia de tots els municipis d’interior de la Marina Baixa, “però sobretot es resoldrà el problema del trànsit”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?