Inici » Notícies » General

Demanen la suspensió del projecte del Taller d’Ivars de Benissa i la compareixença del tècnic redactor

5 de juny de 2004 No hi ha comentaris

El controvertit projecte d’habilitació de l’antic Taller d’Ivars com a centre cultural polivalent dóna encara a parlar. Ara han estat els dos grups de l’oposició, PSPV i CIBE, qui han manifestat la seua opinió i han proposat una sèrie de mesures d’estudi arrel de l’existència d’informes contradictoris sobre com fer esta intervenció urbanística. Però ha estat un punt i final en esta qüestió perquè l’equip de govern ha defés el projecte presentat per Pascual Giner i no ha atés les demandes dels socialistes i dels independents.

La polèmica està si es tracta d’una rehabilitació de l’edifici, amb la conservació de l’estructura i els materials originaris, o és un enderrocament i, en conseqüència, implica la pèrdua de molts d’estos elements. Davant d’estos dubtes, el PSPV va demanar en el plenari de dimarts la suspensió de l’execució de la intervenció de Giner i que s’encarreguen estudis sobre la capacitat de l’estructura i la cimentació de l’inmoble. A més a més, Vicent Cabrera va suggerir la creació d’una comissió per a escoltar de viva veu l’opinió i les valoracions dels tres tècnics que elaboraren els informes esmentats: Pascual Giner, Adolfo Alonso i Joan Pastor.

Esta obra té un pressupost aproximat d’un milió d’euros i ha estat inclosa dins del Programa d’Operatiu Local (POL) de la Diputació d’Alacant, entitat que financiarà el 60% del cost. Ara bé, també es van plantejar dubtes sobre si esta obra podria finalmente ser exclosa del POL si s’actua d’una manera o altra. Per això Cabrera va demanar “l’emissió d’un informe sobre la situació de l’inmoble i sobre la viabilitat d’obtenir subvencions si es trata d’una rehabilitació o d’un enderrocament i una obra de nova construcció”.

El CIBE va insistir en la mateixa línia i va acusar el PP de prendre una “decisió unilateral” en este assumpte. Isidor Mollà es va dirigir a l’alcalde, Juan Bautista Roselló, per a dir-li que “este tema se li ha escapat de les mans”. A més, Mollà va fer menció a una pressumpta divisió dins del Partit Popular entre l’opinió de Roselló i la de la regidora d’Urbanisme, Josefa del Valle, encara que ésta no va dir res en cap moment mentre va durar el debat. Els independents van demanar també la compareixença de Pascual Giner en la Comissió d’Urbanisme per a conéixer de primera mà els fonaments tècnics de la seua proposta.

Per la seua banda, el portaveu del PSI, José Antonio Ivars, va dir que el Taller d’Ivars no està inclós dins del Catàleg de Béns Patrimonials a protegir i, per tant, no entenia perquè “ara se li dóna tanta rellevància quan abans no la tenia”.

L’ÚNIC VÀLID

L’alcalde va reiterar, una vegada més, que el projecte aprovat és “l’únic vàlid” per a compaginar la conservació de l’edifici i l’ús que se li pretén donar. Roselló no compartia les crítiques de l’oposició perquè el que es pretén és fer una rehabilitació d’un edifici singular en la mateixa direcció que van fer els socialistes amb la Casa dels Torres, actualment seu del Centre Cultural. A més, el primer edil va dir que ha estat el PP qui ha mostrat interés real per a conservar el Taller d’Ivars “perquè hi havia una reparcel·lació de la zona i passava a ser un solar, és a dir, es construirien vivendes”, en alusió a l’etapa de govern de Mollà.

Quant als informes contradictoris, l’alcalde va comentar que es tractava de “observacions visuals” que després va ser matitzades amb cates més profundes avalades per l’Institut Tècnic de la Construcció. En tot cas, Roselló va assegurar que “no és un enderrocament sinó una habilitació, es respecta l’estructura i qualsevol demora pot influir en la subvenció ja atorgada”.

El CIBE va presentar una segona moció on demanava una intervenció urgent en la Casa del Tros de les Calcides, declarada com a Bé d’Interés Cultural, a causa del seu estat “d’abandonament i roïna”. El primer edil va assenyalar que ja han contactat amb els propietaris perquè se’n facen càrrec .

Font de la notícia: Canfali

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/