Inici » Notícies » General

Continuen els treballs d’implantació del Pla d’Igualtat a Benissa

2 d'abril de 2013 No hi ha comentaris
La regidora d'Igualtat amb la representant de l'empresa La Naturadora,   encarregada del pla d'igualtat de Benissa

La regidora amb la representant de l’empresa La Naturadora

La Regidoria d’Igualtat ha presentat el Sistema d’Indicadors de Gènere de l’Ajuntament de Benissa, una eina que té com a objectiu donar llum a la situació de les dones al municipi de Benissa.

El sistema d’indicadors sorgeix del compromís de la Regidoria d’Igualtat de complir amb les accions i línies estratègiques del Pla d’Igualtat del municipi presentat en 2010. Una de les necessitats que contemplava aquest pla, era la de crear un sistema que permetera recopilar i disposar de dades desagregades per sexe les diferents àrees municipals.

Aquest nou sistema permetrà disposar d’una eina d’avaluació àgil i pràctica, en indicadors tan importants com la taxa de dependència femenina, el nombre de dones emprenedores, la taxa d’atur femení, la formació de dones adultes, o la promoció d’igualtat d’oportunitats.

Algunes de les dades que han sortit ja a la llum, fruit de la recopilació de les primeres dades, són per exemple, que només un 24,83% dels usuaris i usuàries de les escoles municipals esportives són dones, o que en els últims sis anys, s’ha produït una mitjana de catorze denúncies anuals per violència masclista.

El coneixement d’aquestes dades, permetrà a la Regidoria d’Igualtat crear noves estratègies dirigides a promoure la igualtat d’oportunitats entre les dones i homes del municipi, així com actuar específicament sobre aquelles àrees municipals que requerisquen d’una intervenció per a facilitar la participació o la integració de la dona en les mateixes.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/