Inici » Notícies » General

Comencen les obres a la Sala del Consell per a la seua adequació com a nou Centre d’Interpretació i Museu d’Història de Benissa

16 de febrer de 2018 No hi ha comentaris
La Sala del Consell a Benissa

La Sala del Consell a Benissa

Aquesta setmana han començat les obres per a l’adequació de l’Antiga Sala del Consell com a Centre d’Interpretació i Museu d’Història de Benissa. En aquesta primera fase de les obres està prevista la instal·lació d’un ascensor per a fer accessible l’edifici a qualsevol persona amb diversitat funcional, el que possibilitarà convertir l’antiga Sala del Consell en el centre d’interpretació i museu d’història de Benissa.

En tractar-se d’un edifici declarat Bé d’Interés Cultural -el primer BIC amb què va comptar Benissa- amb anterioritat a la realització de les obres cal demanar autorització a la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià per a la seua execució, així com la realització d’una excavació amb mètodes arqueològics en les àrees afectades del fossar d’ascensor i la caixa d’escala. La demora en rebre aquesta autorització ha retardat el començament de la intervenció que estava programada per al mes de desembre i que s’ha hagut d’ajornar fins ara.

La Sala del Consell està declarada BIC des de 1982 i el desenvolupament de qualsevol projecte d’adequació, en poder afectar a nivells arqueològics, està subjecte al seguiment de les obres per part d’un arqueòleg i a la realització d’una prospecció arqueològica de tota la superfície afectada per la intervenció, perquè, en el cas que aparegueren restes immobles o inhumacions en condicions de documentació completa s’hauria de detindre immediatament qualsevol actuació i comunicar-ho a la Unitat d’Inspecció del Patrimoni del Servei Territorial de Cultura d’Alacant que determinaria les tasques a realitzar.

Aquestes són les obres que es realitzen en l’actualitat: El desmuntatge dels esgraons de fàbrica i mamperlans i la demolició del primer tram de les escales actuals, per la necessitat de crear un replanell de desembarcada de l’ascensor i l’habilitació d’una rampa d’accés al mateix. A continuació, es procedirà a la realització de l’excavació arqueològica en les àrees del fossar d’ascensor i la caixa d’escala.

De moment, entre les escombraries dels treballs realitzats ja han aparegut xicotetes restes d’època antiga, com un pany i alguns fragments pintats d’una antiga barana, però no es descarta poder localitzar altres restes com l’escala original o alguna troballa que amplie la informació d’un dels edificis més importants i emblemàtics del nostre municipi.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/