Inici » Notícies » General

Comencen els cursos gratuïts de Valencià amb major participació que l’any passat

30 de setembre de 2008 No hi ha comentaris

La segona edició dels cursos gratuïts d’iniciació al Valencià que ha preparat la Regidoria de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Benissa, dirigits a mares i pares de xiquets escolaritzats en infantil i primària, a residents estrangers i a residents castellanoparlants, començaran la primera setmana d’octubre.

Aquests cursos, que es realitzaran a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià (OPUV), dependent d’aquesta regidoria, comptaran com l’edició passada amb la col·laboració de 2 professores de l’EPA de Benissa i tenen com a objectiu iniciar a l’alumnat amb la normativa bàsica, tant escrita com oral, del Valencià perquè puguen desenvolupar-se en aquesta llengua, per a ajudar els seus fills en els deures, per exemple, si parlem dels cursos dirigits a mares i pares de xiquets escolaritzats en Valencià.

Quant als residents estrangers el que es busca és que almenys puguen entendre el Valencià i en alguns casos, si pot ser, llançar-se a parlar-lo. Aquests cursos també es complementaran amb el desenvolupament de la segona edició del projecte del Voluntariat pel Valencià a Benissa. En l’edició passada es va comptar amb 87 alumnes inscrits, dels quals 62 van aconseguir acabar el curs amb aprofitament i se’ls va lliurar un diploma acreditatiu.

Per a enguany s’han apuntat 100 alumnes en els diferents cursos, (14 més que en l’edició passada). Un total de 68 alumnes assistiran als cursos dirigits a les mares i pares de xiquets escolaritzats en Valencià, que s’impartiran en una aula de les mateixes escoles de Benissa, en horari de 15.15 a 16.15. També s’han inscrit 17 alumnes al curs dirigit a residents estrangers, que es realitzarà d’11.00 a 12.00 en l’aula del Centre Cultural, i 15 alumnes s’han apuntat al curs que s’imparteix de nit, de 20.00 a 21.00 dirigit a residents castellanoparlants, i que també es realitzarà a l’aula del Centre Cultural.

El regidor de Normalització Lingüística, Xavi Tro, s’ha mostrat una altra vegada molt satisfet per la gran acollida que continuen tenint aquests cursos, el que demostra que va ser una gran idea, i afirma que el Valencià és una llengua viva al nostre poble i que la gent té ganes d’estudiar-lo i millorar el seu nivell, així com d’aprendre’l en el cas dels benissers que han vingut d’altres països i han decidit viure entre nosaltres.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/