Inici » Notícies » General

Benissa vol convertir la Casa de Tros de les Calcides en una escola taller

25 de febrer de 2009 No hi ha comentaris

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 25 de febrer de 2009:

Aconseguir la Casa de Tros de les Calcides com a bé municipal suposarà per a Benissa no sols la possibilitat de recuperar un immoble del segle XVI declarat BIC i que estava en mans privades, sinó també l’oportunitat de dinamitzar l’economia local mitjançant una escola taller.

Així ho ha manifestat el regidor de Patrimoni Històric de Benissa, Xavi Tro. El regidor ha recordat que des de fa menys de dos mesos, aquesta emblemàtica edificació és propietat de l’Ajuntament gràcies a una permuta aprovada pel ple, amb la qual es pretenia recuperar, conservar i evitar, sobretot, la desaparició d’aquesta edificació, considerat un extraordinari llegat patrimonial.

Ara la iniciativa per a preservar la Casa de Tros de les Calcides, dóna un pas més, en convertir-se en l’objecte d’una Escola Taller. El regidor del CIBE-Bloc, afirma que “recuperat aquest conjunt històric, ha arribat el moment de passar a l’acció”, amb l’objectiu, agrega, de “reafirmar l’edificació i evitar una major deterioració”. El nacionalista comenta que tenint en compte la situació econòmica que estem patint actualment, una escola taller és una “bona solució per a recuperar aquest immoble”.

Tro assenyala que amb una Escola Taller, “es donarà l’oportunitat a joves aturats de Benissa, entre 16 i 25 anys, d’aprendre un ofici i tindre un lloc de treball segur”, almenys, agrega, “mentre dure aquesta crisi econòmica”.

A més, comenta el regidor, una Escola Taller és també una bona oportunitat laboral per a professionals de l’ensenyament i de la direcció del projecte, així com també podrà beneficiar, augura el responsable de Patrimoni Històric, a les empreses de subministrament de materials de construcció i eines. Tro calcula que aquesta iniciativa, que passarà aquesta nit per ple per a la seua aprovació, “pot arreglar el futur laboral d’unes 50 persones, almenys per 2 anys”.

Font de la notícia: Servei de Notícies d'Infobenissa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

https://www.infobenissa.cat/wp-content/themes/infobenissa/